Ανοδική εκκίνηση εβδομάδας στην Wall Street - Η προσοχή στην αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική εκκίνηση εβδομάδας στην Wall Street - Η προσοχή στην αγορά εργασίας
Συνέχεια στο θετικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Ξεκινούν τα εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου.

Με θετικά πρόσημα ξεκινούν την εβδομάδα που ολοκληρώνεται ο Ιούνιος οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, με τους επενδυτές να μένουν στο θετικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων, που έφεραν τη χρηματαγορά των ΗΠΑ στο υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο.

Η προσοχή της Wall Street στέφεται από σήμερα στις ανακοινώσεις της Παρασκευής, όπου αναμένεται να γίνει γνωστό ο αριθμός νέων θέσεων εργασίας που δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, στην προκαταρκτική μέτρηση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Σημείο ανησυχίας παραμένει η αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και το κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν τα μέτρα υποστηρικτικής πολιτικής που επικρατούν στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου.

Σημειώνεται πως από την Πέμπτη και μετά ξεκινούν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2021.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,11% ή 37,74 μονάδες στις 34.396 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,11% ή 5,12 μονάδες στις 4.285 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,64% ή 92 μονάδες στις 15.453 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η κινεζική εταιρεία παροχής μίσθωσης οχημάτων (τύπου Uber), DiDi Global, ανακοίνωσε τους όρους για την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τη δημόσια προσφορά (IPO) της DiDi στη Wall Street να κοστολογεί τη μετοχή της στα 13-14 δολάρια.

Την IPO της DiDi υπογράφουν 20 τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Goldman Sachs, Morgan Stanley and JP Morgan.

Στην ανακοίνωση της IPO, η DiDi αναφέρει πως για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στο α' τρίμηνο του 2021, εξυπηρετεί 493 εκατ. πελατών σε 16 χώρες και σχεδόν 4.000 πόλεις ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider