Γύρισε θετικά το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γύρισε θετικά το Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο
Βαριές απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο, με κατεύθυνση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αφού κατάφερε να μαζέψεις τις αρχικές βαριές απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών γύρισε σε θετικό έδαφος την Πέμπτη, ακολουθώντας διαφορετική γραμμή από τις διεθνείς αγορές. Οι αρχικές πιέσεις ήταν απόρροια του διεθνούς κλίματος που δημιουργείται λόγω της ανόδου των πληθωρισμού. Έτσι οι επενδυτές και τα ισχυρά χαρτοφυλάκια παγκοσμίως βολιδοσκοπούν τις αγορές για επαντοποθέτηση.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,64% στις 900,46 μονάδες με τον τζίρο στα 63,75 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,57% καταγράφει ο FTSE 25 στις 2.183 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να σβήνει τις αρχικές απώλειες του 2,7% κινούμενος στο -0,12% στις 587,92 μονάδες.

Από τις τράπεζες η ΕΤΕ σημειώνει πτώση 0,87%, η Eurobank 1,77%, η Alpha Bank καταγράφει άνοδο 2,5% και η Τρ. Πειραιώς επίσης στο 1,39%.

Από το ταμπλό ξεχωρίζουν θετικά η ΔΕΗ με κέρδη 3,84%, η Τέρνα Ενεργειακή στο 2,65% και η Ελλάκτωρ στο 2,32%.

Βαρύτερες απώλειες καταγράφει η Viohalco στο 2,75%, όπως και η Cenergy στο 2,06% αλλά και η Quest στο 2,04%.

Ευρύτερα αυτό που τρομάζει τους επενδυτές είναι ο πληθωρισμός, καθώς αποτελεί το «σαράκι» που τρώει τα επενδυτικά κεφάλαια. Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η χθεσινή κατρακύλα της Wall Street με τον Dow Jones να χάνει 680 και τον Nasdaq 360 μονάδες.

Έτσι και αλλιώς το Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί μια ρηχή αγορά που επηρεάζεται και λαμβάνει κατεύθυνση ειδικά στις πτωτικές συνεδριάσεις από τις διεθνείς αγορές. Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε και σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider