Χρηματιστήριο
11-05-2021 | 09:48

Γιατί Wood & Company και Euroxx «ανέβασαν» τον πήχη για την Τέρνα Ενεργειακή

Τέρνα Ενεργειακή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την τιμή-στόχο των 18 ευρώ για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή έδωσε σε σχετικό report της για την εισηγμένη η WOOD & Company, με την διεθνή χρηματιστηριακή να «βλέπει» ανοδικό περιθώριο σχεδόν 52% σε σχέση με τη τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Wood, η Τέρνα Ενεργειακή είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ΑΠΕ στην Ελλάδα. Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού (Τέξας), η Wood δηλώνει ότι συνεχίζει να πιστεύει πως η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της.

«Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας», δηλώνει η ξένη χρηματιστηριακή. Κατά την ίδια, εκτιμά ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία. Υπολογίζει επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή στα 16,50 ευρώ, από 15,8 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε προ ολίγων ημερών και η Euroxx Securities, «βλέποντας» δηλαδή ανοδικό περιθώριο σχεδόν 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής.

Κατά την εγχώρια χρηματιστηριακή, η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει ο καλύτερος εκπρόσωπος στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ. Στο σχετικό report της είχε σημειώσει ότι η Τέρνα Ενεργειακή είναι στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της ΕΕ. Είχε κάνει αναφορά σε δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024. Επίσης, προέβλεψε γενναία χρηματική διανομή προς τους μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές. Η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της. Ως στόχος εγκατεστημένης ισχύος έχουν τεθεί τα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.