Αισιόδοξο ξεκίνημα του νέου μήνα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιόδοξο ξεκίνημα του νέου μήνα στις ευρωαγορές
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στο ξεκίνημα της εβδομάδας και του μήνα Μαΐου, ενώ το χρηματιστήριο του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω της αργίας της πρωτομαγιάς.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στο ξεκίνημα της εβδομάδας και του μήνα Μαΐου, ενώ το χρηματιστήριο του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω της αργίας της πρωτομαγιάς. Οι ευρωπαίοι επενδυτές ακολουθούν το διεθνές κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας, προερχόμενο ιδιαίτερα από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,55% στις 439, 80 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,70% στις 15.241 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC40 σημειώνει άνοδο 0,54% στις 6.303 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 1,15% στις 24.419 μονάδες, και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 0,74% στις 8.880 μονάδες.

Σε μια σχετικά ήσυχη ημέρα όσον αφορά εταιρικά αποτελέσματα, οι επενδυτές έχουν να αναμένουν την σχετική ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών από τη Siemens.

Σε οικονομικά στοιχεία, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, άγγιξε ιστορικό υψηλό τον προηγούμενο μήνα λόγω της αύξησης της ζήτησης που οδήγησε σε άνοδο των προσλήψεων, παρά το γεγονός ότι οι περιορισμοί στον εφοδιασμό προκάλεσε μεγάλη αύξηση στις μη ολοκληρωμένες παραγγελίες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα.

Έτσι, ο δείκτης PMI της Markit ανήλθε στο 62,9 τον Απρίλιο από 62,5 τον Μάρτιο, που είναι και ιστορικό υψηλό.
Σημειώνεται πως οτιδήποτε άνω του 50 υποδεικνύει ανάπτυξη.

Ασία

Τα χρηματιστήρια της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ταϊλάνδης παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας. Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX200 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Markit: Ιστορικό υψηλό για τον μεταποιητικό PMI στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider