Χρηματιστήριο: Δεν αφήνουν την τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι αγοραστές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Δεν αφήνουν την τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι αγοραστές
Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο, καθώς βελτιώνεται η εικόνα της οικονομίας και με το άνοιγμα περαιτέρω κλάδων.

Τελευταία συνεδρίαση εβδομάδας και μήνα και οι αγοραστές συνεχίζουν δυναμικά το play σε τράπεζες και δεικτοβαρείς μετοχές, δημιουργώντας σημαντικές προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης μετά το Πάσχα. Παράλληλα, η διάθεση για trading που αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση δείχνει να υποχωρεί λόγω και του Πάσχα.

Ώθηση στην αγορά δίνει τόσο το περαιτέρω άνοιγμα κλάδων της οικονομίας, κάτι που θα μειώσει σταδιακά την πίεση από τα δημόσια ταμεία, αλλά και η ταχύτητα του εμβολιαστικού προγράμματος.

Έτσι, τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,51% στις 914,98 μονάδες, με τον τζίρο στα 30,83 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,67% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.224 μονάδες, όπως και ο τραπεζικός δείκτης που κινείται υψηλότερα από τις 600 μονάδες, στις 614,45 μονάδες, με άνοδο 1,45%.

Η Alpha Bank (5,07 εκατ.) καταγράφει άνοδο 1,93% στα 1,32 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 1,03% στα 2,559 ευρώ και η Eurobank 1,6% στα 0,78 ευρώ.

Συνεχίζουν ανοδικά η ΕΧΑΕ καθώς πρόκειται για μια εταιρεία με μηδενικό δανεισμό, ενώ επωφελείται σημαντικά και από τις ομολογιακές εκδόσεις και την αύξηση του όγκου. Έτσι η μετοχή σημειώνει άνοδο 1,35% στα 4,12 ευρώ.

Η Jumbo καταγράφει άνοδο που ξεπερνάω το 2%, ενώ η long τάση παραμένει σε Μυτιληναίο και Viohalco, ElvalHalcor (812,4 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση) καθώς στην τελευταία ανοίγει ο δρόμος για είσοδο στον 25αρι.

Εκτός ταμπλό η μετοχή της Attica Bank 30 περίπου λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, χωρίς ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς επίκεινται ένα τριετές σχέδιο σε 4 άξονες για την οριστική εξυγίανσή της και την είσοδό της σε αναπτυξιακή τροχιά, στοχεύει να υλοποιήσει η Attica Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider