Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στο Χρηματιστήριο - «Μπάσιμο» σε τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στο Χρηματιστήριο - «Μπάσιμο» σε τράπεζες
Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο. Σε θέση «οδηγού» οι τράπεζες.

Ισχυρά αγοραστικά σήματα σε τίτλους που διατηρούσαν μια νηνεμία καταγράφονται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, με την εγχώρια αγορά να ανακτά τις 880 μονάδες, διεκδικώντας και τις 890 μονάδες.

Έτσι, την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,58% στις 889,31 μονάδες με τον τζίρο στα 39,63 εκατ. ευρώ. Άνοδο 1,77% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.157,87 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη μετά την επιστροφή της Πειραιώς, να υπεραποδίδει με κέρδη 3,42% στις 596,01 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 5,62% στα 1,20 ευρώ, η ΕΤΕ στο 3,48% στα 2,588 ευρώ, η Πειραιώς 2,35% στα 1,83 μετά το reverse split και την ΑΜΚ, και η Eurobank 1,68% στα 0,789 ευρώ.

Από την άλλη η αγορά φαίνεται να προεξοφλεί κάποια θετική έκβαση στη «μάχη» ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα στην Ελλάκτωρ με τη μετοχή να καταγράφει άνοδο 4,67%.

Long θέσεις σε Μυτιληναίο Βιοχάλκο και ElvalHalcor. Κέρδη και για ΟΠΑΠ, Coca Cola και ΟΤΕ.

Η Πειραιώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον λόγω της ΑΜΚ, όπου δόθηκε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, η οποία σημείωσε υπερκάλυψη ήδη από τις πρώτες ώρες του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών χθες το πρωί. Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει το insider.gr, αναφέροντας ότι ήδη από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, η Τράπεζα είχε συγκεντρώσει ενδιαφέρον ύψους 1,5 δισ. ευρώ έναντι αιτούμενου ποσού νέων κεφαλαίων 1,2 – 1,38 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, με συμμετοχή η οποία θα τους δώσει ποσοστό χαμηλότερο του 5% έκαστο στη νέα μετοχική σύνθεση της Τράπεζας, έχουν εγγραφεί τρία από τα μεγαλύτερα διεθνή funds. Πρόκειται για την BlackRock, την Fidelity και το Norwegian Government Pension Fund, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, με ενεργητικό 1,3 τρισ. δολ., το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Παράλληλα, σημαντική είναι και η παρουσία της Μυτιληναίος μέσω του πράσινου ομολόγου, που σύμφωνα με το insider.gr πετυχαίνει ακόμη χαμηλότερο επιτόκιο από το αρχικό guidance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider