Γιατί η Wall Street διόρθωσε απότομα - Τι σηματοδοτεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Wall Street διόρθωσε απότομα - Τι σηματοδοτεί
«Η αδυναμία στην αγορά θα μπορούσε να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα», προειδοποίησε ο αμερικανικός οίκος.

Σημαντικές εκροές καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη BofA, οι επενδυτές στη Wall Street πούλησαν καθαρά 5,2 δισ. δολάρια σε μετοχές των ΗΠΑ, με τους μικροεπενδυτές να είναι οι μόνοι αγοραστές την περασμένη εβδομάδα με τον δείκτη S&P 500 να φτάνει σε νέο ρεκόρ. Ο κλάδος του retail είχε μια πιο έντονη όρεξη στο να αναλάβει περισσότερο ρίσκο στην αγορά μετοχών σε σύγκριση με τα hedge funds και τους θεσμικούς επενδυτές.

«Οι μικροεπενδυτές ήταν αγοραστές για όγδοη συνεχή εβδομάδα, ενώ τα hedge fund πούλησαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα», ανέφεραν οι αναλυτές της BofA. Παράλληλα επισήμαναν ότι οι μέσες ροές τεσσάρων εβδομάδων ήταν «χαμηλότερες» και έγιναν αρνητικές για πρώτη φορά από τα μέσα Φεβρουαρίου σε μια διακοπή του αισθήματος ευφορίας.

«Οι επενδυτές πούλησαν κυκλικές μετοχές και αγόρασαν μετοχές με αμυντικά χαρακτηριστικά», έγραψαν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της BofA, κάτι που σημαίνει πως ανέμεναν διορθωτικές κινήσεις μετά τα ρεκόρ.

«Η αδυναμία στην αγορά θα μπορούσε να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα», προειδοποίησε ο αμερικανικός οίκος.

«Τα μετοχές κατέγραψαν πτώση σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις καθώς δεν υπήρξαν σαφείς καταλύτες. Πέραν αυτού οι αγορές είναι λίγο «τεντωμένες» σε αυτό το σημείο, οπότε μπορεί να δούμε τις μετοχές να κάνουν ένα μικρό βήμα προς τα πίσω. Είναι φυσιολογικό και αναμένουμε να επιστροφή των χαρτοφυλακίων μετά από μια γρήγορη διόρθωση», ανέφερε η Callie Cox, ανώτερη στρατηγική αναλύτρια της Ally Invest στο Marketwatch.

Από την άλλη οι επενδυτές αποκωδικοποιούν και τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς αποτυπώνεται η τάση επιστροφής στην κανονικότητα και τα νέα επενδυτικά stories που θα προκύψουν.

«Οι προοπτικές των εταιρειών μπορεί να υποδηλώνουν εάν το ράλι από τα χαμηλά του περασμένου έτους θα μπορούσε να συνεχιστεί», δήλωσε ο Χαράλαμπος Πισσούρος, ανώτερος αναλυτής της JFD Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider