Γιατί η Wall Street εξυμνεί την μετοχή της McDonald's 2 εβδομάδες πριν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Wall Street εξυμνεί την μετοχή της McDonald's 2 εβδομάδες πριν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της;
Αν και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της McDonald’s απέχει ακόμα δύο εβδομάδες, ωστόσο οι τιμές στόχοι των αναλυτών συνεχίζουν να βαδίζουν ψηλότερα όσο πλησιάζει η 29η Απριλίου.

Αν και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της McDonald’s απέχει ακόμα δύο εβδομάδες, ωστόσο οι τιμές στόχοι των αναλυτών συνεχίζουν να βαδίζουν ψηλότερα όσο πλησιάζει η 29η Απριλίου.

Την Παρασκευή, ακόμα περισσότεροι αναλυτές αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τι α’ τρίμηνο της εταιρείας, επανέλαβε την αξιολόγηση Outperform και αύξησε την τιμή-στόχο σε 251 δολάρια από 247 δολάρια. Σημειώνει ότι ενώ οι διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας δέχθηκαν πλήγμα λόγω της πανδημίας, το momentum του τέλους του 2020 συνεχίστηκε το νέο έτος όσον αφορά την δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Ο αναλυτής είναι αισιόδοξος για την ανάπτυξη των πωλήσεων εντός του καταστήματος. Οι πωλήσεις υποστηρίζονται από νεωτερισμούς στην διαμόρφωση των μενού – όπως την επιστροφή των spicy McNuggets και την πανεθνική εμφάνιση ενός νέου σάντουιτς με κοτόπουλο- αλλά και εκστρατείες promotion όπως με τις κάρτες Pokémon στα Happy Meal.

Aντίστοιχα, ο αναλυτής της UBS Dennis Geiger επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Buy και αύξησε την τιμή-στόχο των McDonald’s σε 255 δολάρια από 240 δολάρια. Και αυτός πιστεύει πως οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην αύξηση των πωλήσεων του α’ τριμήνου. Το momentum για τις εγχώριες εντός του καταστήματος πωλήσεις έχει διάρκεια, έγραψε, ενώ η διεθνής ανάπτυξη θα ανακάμψει μετά την πανδημία.

Η McDonald’s «έχει λάβει θέση για μια μακρά περίοδο υψηλών αποδόσεων στις πωλήσεις» χάρη σε δομικές βελτιώσεις, όσον αφορά το μάρκετινγκ, την ψηφιακή της παρουσία, στα αναβαθμισμένα της καταστήματα και ακόμη πιο λειτουργικά drive-through.

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της Wedbush Nick Setyan επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Outperform και αύξηση την τιμή στόχο στα 255 δολάρια από 240 δολάρια.

Αν και προειδοποιεί πως η ανάκαμψη της McDonald’s σε διεθνές επίπεδο θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο, τονίζει πως θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ρωμαλέα απ’ ότι πιστεύουν οι επενδυτές. Επιπλέον, η McDonald’s «μπορεί να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες στην αγορά μετοχών, και την υιοθέτηση περισσότερης ψηφιακής λειτουργίας και drive through απ’ ότι πριν την πανδημία».

Η μετοχή της McDonald’s έχει κερδίσει 0,2% στα 231,82 δολάρια στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις. Ακόμη περισσότεροι αναλυτές σπεύδουν να αναβαθμίσουν τους στόχους τους τις τελευταίες ημέρες, αν και η μετοχή δεν έχει αντιδράσει ιδιαίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider