Χρηματιστήριο: Μάχη για το πρόσημο μετά τα νέα δεδομένα από το εμβόλιο της J&J

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μάχη για το πρόσημο μετά τα νέα δεδομένα από το εμβόλιο της J&J
Νέα προσπάθεια «κατάληψης» της ζώνης των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο.

Σε αρνητική τροχιά κινείται πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, «σπάζοντας» ένα σερί επτά ανοδικών συνεδριάσεων, μετά τα νέα δεδομένα από το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson από τις αμερικανικές πολιτείες. Ο FDA κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση αφού έξι άτομα στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους, σύμφωνα με τους New York Times.

Η FDA είπε ότι η σύσταση είναι «μεγάλης προσοχή», προσθέτοντας ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που παρατηρήθηκαν σε μερικούς πολίτες των ΗΠΑ που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα, φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνιες. Και οι έξι ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών, και εμφάνισαν θρομβώσεις σε διάστημα μεταξύ 6-13 ημερών.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης την Τρίτη καταγράφει πτώση 0,13% στις 896,41 μονάδες με τον τζίρο στα 48,54 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,21% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.168 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να σβήνει τα κέρδη περνώντας σε αρνητικό «έδαφος» στις 587,70 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η μετοχή της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 0,23%, η Alpha Bank 0,04% και 21,28% σε επίπεδο μήνα, ενώ η Eurobank διορθώνει στο 1,65% με κέρδη 12,86% σε επίπεδο μήνα. Άνοδο καταγράφει η Τρ. Πειραιώς με κέρδη 5,82% λίγο πριν βγει σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω της επικείμενης ΑΜΚ.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, Jumbo και Coca Cola σημειώνουν κέρδη άνω του 3% και του 1% αντίστοιχα, ενώ η ανοδική τάση διατηρείται σε Μυτιληναίο, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Titan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider