Αγορές | Commodities
25-03-2021 | 20:28

Πτώση για τα συμβόλαια του χρυσού

Newsroom
Μοιράσου το
Πτώση για τα συμβόλαια του χρυσού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα futures του χρυσού σημείωσαν απώλειες, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές είναι σε αναζήτηση ενός καταλύτη που θα οδηγήσει τις τιμές πέρα από τα επίπεδα που έχουν «παγιδευτεί». 

Τα συμβόλαια, παραδόσεως Απριλίου, σημείωσαν πτώση 8,1 δολαρίων ή 0,5%, κλείνοντας στα 1.725,10 δολάρια ανά ουγγιά, εν μέσω πτώσης της τιμής των αμερικανικών ομολόγων, με το δολάριο να ανέρχεται σε υψηλό τεσσάρων μηνών. 

Παράλληλα, το ασήμι ενισχύθηκε 0,2% στα 25,13 δολάρια η ουγγιά, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει σε χαμηλό δύο μήνες στα 24,39 δολ., ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,4% στα 1.172,04 δολάρια και η πλατίνα έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 2.646,31 $.

Ενώ θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερη προσφορά πλατίνας από τη Νότια Αφρική φέτος, η αυξανόμενη ζήτηση αυτοκινήτων πιθανότατα θα προκαλέσει ελλείψεις τα επόμενα χρόνια, ανέφερε η Commerzbank σε σημείωμά της. Παράλληλα, το παλλάδιο πιθανότατα θα παραμείνει «σοβαρά ανεπαρκές» φέτος, με τιμές έως και 3.000 δολάρια «πιθανές», πρόσθεσε η τράπεζα, αυξάνοντας τις προβλέψεις της και για τα δύο μέταλλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.