Άνοδος άνω του 2% για το πετρέλαιο - Η αβεβαιότητα της αγοράς περιορίζει τα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος άνω του 2% για το πετρέλαιο - Η αβεβαιότητα της αγοράς περιορίζει τα κέρδη
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,11 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,34% και το μπρεντ στα 62,16 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,25%.

Άνοδο άνω του 2% καταγράφει το πετρέλαιο την Τετάρτη ύστερα από την προσάραξη γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Διώρυγα του Σουέζ. Το πλοίο παρασύρθηκε από ριπή ανέμου κλείνοντας μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στον κόσμο και αυξάνοντας ταυτόχρονα τις ανησυχίες σχετικά με την προσφορά.

«Η πιθανή διακοπή των προμηθειών έχει οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές», δήλωσε ο Jeffrey Halley από την OANDA, αναφερόμενος στο περιστατικό του Σουέζ. «Ωστόσο, η ανάκτηση φαίνεται ότι θα είναι προσωρινή», εκτιμά.

Το πετρέλαιο έχει ανακάμψει από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν πέρυσι καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του σημείωσαν περικοπές ρεκόρ παραγωγής. Ωστόσο, τα νέα lockdown στην Ευρώπη και οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας και της ζήτησης περιορίζουν τα κέρδη.

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στην Ευρώπη, επέκτεινε τα lockdown έως τις 18 Απριλίου. Η Ιταλία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν επίσης περιορισμούς κυκλοφορίας.

Πιέσεις στο πετρέλαιο ασκούν και τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ τα οποία σημείωσαν άνοδο κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με εμπορικές πηγές που ανέφεραν στοιχεία από τον βιομηχανικό όμιλο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, αναμένεται να συναντηθούν την 1η Απριλίου για να εξετάσουν εάν θα χαλαρώσουν τις περικοπές παραγωγής τους.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (14:19 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,11 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,34% και το μπρεντ στα 62,16 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider