Πτώση για το πετρέλαιο - Τα lockdown επιδεινώνουν τις προοπτικές της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο - Τα lockdown επιδεινώνουν τις προοπτικές της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση κατά 0,10% σα 61,36 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,12% στα 64,45 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική τους πορεία τη Δευτέρα καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες ότι τα διευρυνόμενα lockdown ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού θα μπορούσαν να επιβραδύνουν οποιαδήποτε ανάκαμψη της ζήτησης για προϊόντα καυσίμων.

«Η έκκληση για αφύπνιση έγινε με καθυστέρηση», εκτιμά ο Stephen Brennock της PVM.

Ενώ η πλευρά προσφοράς λειτουργεί υποστηρικτικά στην αγορά χάρη στον περιορισμό της παραγωγής από την πλευρά του ΟΠΕΚ +, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το μέτωπο της ζήτησης. Οι παίκτες της αγοράς ήταν στραμμένοι στο μέλλον αλλά η εικόνα της ζήτησης έχει επιδεινωθεί, κυρίως λόγω μιας σειράς αρνητικών βραχυπρόθεσμων μηνυμάτων που στέλνει την Ευρώπη, σημειώνει.

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο πρότασης, σχεδόν το ένα τρίτο των Γάλλων τίθεται σε lockdown για ένα μήνα ενώ η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα για πέμπτο κατά σειρά μήνα.

Μια ευρεία οικονομική ανάκαμψη παραμένει αόριστη, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, δήλωσε την Κυριακή ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φθάσει τα 99 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το τέλος του 2021 χάρη στα εντατικά προγράμματα εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (13:45 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση κατά 0,10% σα 61,36 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,12% στα 64,45 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider