Η άνοδος των αποδόσεων επισκίασε τις ευρωαγορές - Νευρικότητα και πτώση για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η άνοδος των αποδόσεων επισκίασε τις ευρωαγορές - Νευρικότητα και πτώση για τον Stoxx 600
Με απώλειες για τον δείκτη αναφοράς Stoxx 600 και μεικτά πρόσημα κλείνει η εβδομάδα για τις ευρωαγορές, καθώς οι ανησυχίες από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων του αμερικανικού δημόσιου διέσχισαν τον Ατλαντικό.

Με απώλειες για τον δείκτη αναφοράς Stoxx 600 και μεικτά πρόσημα κλείνει η εβδομάδα για τις ευρωαγορές, καθώς οι ανησυχίες από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων του αμερικανικού δημόσιου διέσχισαν τον Ατλαντικό, ενώ επίδραση είχαν και στοιχεία για την πορεία μεγάλων οικονομιών της ηπείρου.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,26% στις 423 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,36% στις 6.761 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,46% στις 14.502 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 σημείωσε ήπια άνοδο 0,21% στις 6.046 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινήθηκε οριακά στο -0,03% στις 24.113 και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 0,60% στις 8.844 μονάδες.

Την ώρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλειναν, το αμερικάνικο 10-ετές ομόλογο έβλεπε την απόδοση του να σκαρφαλώνει πάνω από το 1,62%, που είναι και υψηλό έτους. Η ανησυχία για την άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων επισκίασε όλη την διαπραγμάτευση της Παρασκευής στην Ευρώπη, παρά το ισχυρό lead νωρίτερα από τις ασιατικές αγορές.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται πως χθες η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ελέγχους για να αποκλιμακώσει τις πιέσεις στην αγορά των ομολόγων, κάτι που φαίνεται να «διαβάζεται» ως ανησυχία των αξιωματούχων της τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων.

Εξάλλου και στα της Ευρώπης, κύρια θέματα είναι τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ και ο πληθωρισμός στη Γερμανία.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία, με εναρμονισμένα στοιχεία για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ενισχύθηκε στο 1,6% για τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6%.

Στη Βρετανία, το ΑΕΠ της χώρας παρουσίασε ύφεση 2,9% για τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση (από 1,2% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ύφεση 4,9%) και 1,7% σε τριμηνιαίο επίπεδο (από 1,4% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση στο 2,6%), σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική αρχή της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider