Ανησυχία στη Wall Street λόγω της ανόδου των αποδόσεων - Διορθώνει ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχία στη Wall Street λόγω της ανόδου των αποδόσεων - Διορθώνει ο Nasdaq
Την Παρασκευή, καταγράφονται μεικτά πρόσημα, καθώς επιστρέφει η ανησυχία για την άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων.

Μετά από μια διαπραγμάτευση γεμάτη ρεκόρ για τους δείκτες της Wall Street, την Παρασκευή καταγράφονται μεικτά πρόσημα, καθώς επιστρέφει η ανησυχία για την άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων λόγω των φαινομένων γρήγορης οικονομικής ανάκαμψης που οδηγούν και πάλι ένα ράλι στις ομολογιακές αποδόσεις.

Έτσι, την Παρασκευή ο Dow Jones ενισχύεται 0,53% στις 32.656 μονάδες.
O S&P 500 υποχωρεί 0,12% στις 3.934 μονάδες.
O Nasdaq διολισθαίνει 0,81% στις 13.289 μονάδες.

Η απειλή του «τέρατος» του πληθωρισμού επανέρχεται πάνω από την Wall Street, καθώς, όπως σχολιάζουν διεθνείς αναλυτές «η αγορά μετοχών και ιδιαίτερα οι τεχνολογικοί τίτλοι, κρατιούνται όμηροι από την αγορά ομολόγων». Ο Nasdaq κι οι τεχνολογικές μετοχές του έχουν μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση προς τις ομολογιακές αποδόσεις, με τις τελευταίες να παίρνουν πάλι την ανιούσα και να αγγίζουν υψηλό έτους, με την απόδοση του 10-ετούς να ξεπερνά το 1,6% (1,628 στο +0,101%). Αντιθέτως, η Tesla χάνει 1,21%, η Apple 0,93% και η Alphabet 2,25%.

Οι λόγοι πίσω από την επάνοδο των αποδόσεων, είναι οι ενδείξεις για μια ταχέως ανακάμπτουσα οικονομία, οι οποίες ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο μετά από την ενθαρρυντική ομιλία του Τζο Μπάιντεν για τον ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας αλλά, κυρίως, από την τελική υπογραφή του πακέτου-μαμούθ 1,9 τρισ. δολαρίων. Οι επιταγές, μάλιστα, των 1.400 δολαρίων σε κάθε δικαιούχο, αναμένεται να αποσταλούν ακόμα και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Αλλά επίσης, στα νέα από το μέτωπο της πανδημίας, πάλι με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει πως μέχρι την πρωτομαγιά όλοι οι Αμερικάνοι πολίτες θα είναι σε θέση να εμβολιαστούν, την στιγμή, μάλιστα, που ήδη το εμβολιαστικό πλάνο των ΗΠΑ προχωρά με πολύ καλούς ρυθμούς και πολλές πολιτείες έχουν αρχίσει να άρουν τα περιοριστικά μέτρα, «ξεκλειδώνοντας» ολόκληρους τομείς της οικονομίας.

Όπως σχολιάζουν ειδικοί σε διεθνή μέσα, αυτή η ευφορία για μια τάχιστη αναθέρμανση της οικονομίας είναι… «too much» για την αγορά μετοχών.

Στο ίδιο μέτωπο των εμβολιασμών κατά του COVID-19, ανακοινώθηκε πως το εμβόλιο της Novavax είναι 96% αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η μετοχή της εταιρείας σκαρφαλώνει στο +7,36%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider