Ξένα Χρηματιστήρια
12-03-2021 | 10:25

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Νέες ανησυχίες για τα κρατικά ομόλογα

Newsroom
Μοιράσου το
Με απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Νέες ανησυχίες για τα κρατικά ομόλογα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με μικρές απώλειες ξεκινούν την τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, για τα επόμενα βήματα της ευρωτράπεζας προς στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλει η απόδοση στο 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ, που ενισχύεται κοντά στα επίπεδα του 1,6% για την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως χθες η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ελέγχους για να αποκλιμακώσει τις πιέσεις στην αγορά των ομολόγων, κάτι που φαίνεται να «διαβάζεται» ως ανησυχία των αξιωματούχων της τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων.

Εξάλλου και στα της Ευρώπης, κύρια θέματα είναι τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ και ο πληθωρισμός στη Γερμανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Stoxx 600 χάνει 0,40% στις 422.49 μονάδες.

Ο Stoxx 60 υποχωρεί 0,49% στις 3.826 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE πέφτει 0,08% στις 6.731 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX διολισθαίνει 0,50% στις 14.497 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC χάνει 0,15% στις 6.022 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,09% στις 24.143 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,23% στις 8.572 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο πληθωρισμός στη Γερμανία, με εναρμονισμένα στοιχεία για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ενισχύθηκε στο 1,6% για τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6%.

Στη Βρετανία, το ΑΕΠ της χώρας παρουσίασε ύφεση 2,9% για τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση (από 1,2% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ύφεση 4,9%) και 1,7% σε τριμηνιαίο επίπεδο (από 1,4% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση στο 2,6%), σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική αρχή της χώρας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.