Κέρδη στις ευρωαγορές μετά από τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις Λαγκάρντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές μετά από τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις Λαγκάρντ
Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθησυχασμένες από την συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ κατά την οποία δήλωσε πως η ΕΚΤ θα κρατήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με ώθηση από την συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έστειλε σήμα ότι θα αυξήσει «σημαντικά» τις αγορές ομολόγων το επόμενο τρίμηνο, μετά και την άνοδο του κόστους δανεισμού στην Ευρωζώνη

Έτσι, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,47% στις 424,17 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,20% στις 6.739 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,20% στις 14.569 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 κέρδισε 0,72% στις 6.033 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,82% στις 24.121 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 0,80% στις 8.593 μονάδες.

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια για την οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ σημειώνει την πρόθεση για επιπλέον δράσεις στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης. Η αύξηση των αποδόσεων ομολόγων που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι απειλή για τις προοπτικές της οικονομίας, προειδοποίησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα της τα εργαλεία καταλλήλως ούτως ώστε να διασφαλίσει πως ο πληθωρισμός κινείται προς το επίπεδο-στόχο με βιώσιμο τρόπο και σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευση για συμμετρία.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ για αύξηση του ρυθμού αγορών υπό το πλαίσιο του προγράμματος PEPP, καταγράφηκε σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

«Η αύξηση των αποδόσεων ομολόγων που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι απειλή για τις προοπτικές της οικονομίας», προειδοποίησε η Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. Αναλυτές, όπως ο Paul Diggie, της Aberdeen Standard Investments, τονίζουν πως οι αγορές πήραν αυτό που ήθελαν από την ΕΚΤ. «Και η αγορά ομολόγων και η αγορά των μετοχών προσέβλεπαν στην ΕΚΤ για να ανακόψει την αύξηση στις Ευρωπαϊκές αποδόσεις, το οποίο με την σειρά του ήταν μια παράπλευρη συνέπεια των ισχυρών προοπτικών ανάπτυξης των ΗΠΑ», δήλωσε ο Diggie.

Στις επιχειρήσεις η γαλλική επενδυτική Eurazeo εκτινάχθηκε πάνω από 9% μετά από την ανακοίνωση των πολύ θετικών αποτελεσμάτων της, ενώ η βρετανική κατασκευαστική Persimmon έχασε 3,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider