Προς δεύτερο σερί υψηλό ο Dow Jones, άλμα για τον Nasdaq - Εργασία και οικονομική ανάκαμψη προκαλούν αισιοδοξία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς δεύτερο σερί υψηλό ο Dow Jones, άλμα για τον Nasdaq - Εργασία και οικονομική ανάκαμψη προκαλούν αισιοδοξία
Προς ένα δεύτερο υψηλό σερί θέλει να κινηθεί ο Dow Jones που κερδίζει πάνω από 200 μονάδες, αφού χθες σκαρφάλωσε 100 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει περί το 1,6%.

Προσανατολισμένη προς άλλη μια ημέρα με κέρδη η Wall Street την Πέμπτη, ενθαρρυμένη από την σταθεροποίηση των ομολογιακών αποδόσεων, την δρομολόγηση του πακέτου 1,9 τρις δολαρίων για την ενίσχυση της οικονομίας, και τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία. Προς ένα δεύτερο υψηλό σερί θέλει να κινηθεί ο Dow Jones που κερδίζει πάνω από 300 μονάδες, αφού χθες σκαρφάλωσε 100 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει πάνω από 2,5%.

Αναλυτικά, ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 32.619 μονάδες.
O S&P 500 κερδίζει 1,45% στις 3.955 μονάδες.
O Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,57% στις 13.405 μονάδες.

Η απόδοση του 10-ετούς ομολόγου, που αν και νωρίτερα έπεσε κάτω από το όριο του 1,5%, την Τρίτη διαπραγματεύεται οριακά στο 1,535%, δηλαδή στο +0,015%, μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδότησης ανέργων από υπουργείο Εργασίας, οι οποίες εμφάνισαν μια καλύτερη κατάσταση στην αγορά εργασίας από αυτή που αναμενόταν.

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως οι αιτήσεις την εβδομάδα μέχρι τις 6 Μαρτίου, ανήλθαν σε 712.000, κάτω από την εκτίμηση του Dow-Jones για 725.000.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν λιγότερο απ’ ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο παρέμειναν πάνω από τα επίπεδα που ίσχυαν πριν την πανδημία, καθώς οι εργοδότες τήρησαν στάση αναμονής σχετικά την έκβαση της ψηφοφορίας για το πακέτο-γίγας των 1,9 τρισ. δολαρίων.

Όσον αφορά το τελευταίο, λεπτομέρειες απομένουν για την τελική εφαρμογή του, και πιο συγκεκριμένα, η υπογραφή του προέδρου, την Παρασκευή, καθώς χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων «πέρασε» το πακέτο-μαμούθ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, δίνοντας στον πρόεδρο Μπάιντεν τη πρώτη του μεγάλη πολιτική νίκη.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης προβλέπει πως τα νοικοκυριά θα είναι σε θέση να λάβουν πληρωμές 1.400 δολαρίων για κάθε μέλος που είναι δικαιούχος, με πλαφόν στα εισοδήματα των 75.000 δολαρίων.

Οι τοπικές και πολιτειακές διοικήσεις θα λάβουν 350 δισ. δολάρια ομοσπονδιακή βοήθεια. Άλλα 7,25 δισ. δολάρια θα προστεθούν σε πρόγραμμα δανειακής ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider