Σε υψηλό 13 μηνών το πετρέλαιο - Στα 68 δολάρια το μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 13 μηνών το πετρέλαιο - Στα 68 δολάρια το μπρεντ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 63,74 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,82% και το μπρεντ στα 67,66 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,92%.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών κινείται και πάλι το πετρέλαιο λαμβάνοντας ώθηση από τη διαβεβαίωση της Fed ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν χαμηλά αλλά και από την απότομη πτώση της παραγωγής αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα λόγω της καταιγίδας στο Τέξας.

Η διαβεβαίωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed)ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά εξασθένισαν το δολάριο ΗΠΑ, ενισχύοντας παράλληλα τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου από την πλευρά των επενδυτών.

Όπως είναι γνωστό, μια ισχυρή χειμερινή καταιγίδα στο Τέξας προκάλεσε μείωση της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ κατά περισσότερο από 10%, ή 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με μια ήδη σφιχτή φυσική αγορά, οδήγησαν τις τιμές υψηλότερα», δήλωσε ο Jeffrey Halley από την OANDA.

Οι αναλυτές της ING δήλωσαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς η παραγωγή ανακάμπτει γρήγορα, ενώ η ικανότητα διύλισης αναμένεται να αποκατασταθεί με πιο αργό ρυθμό.

Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ+ αναμένονται επίσης εξελίξεις καθώς τα κράτη - μέλη του οργανισμούπρόκειται να συναντηθούν στις 4 Μαρτίου. Η ομάδα θα συζητήσει μια μέτρια χαλάρωση του περιορισμού της προσφοράς πετρελαίου από τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών, ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ +, αν και ορισμένοι προτείνουν να παραμείνουν σταθεροί προς το παρόν δεδομένου του κινδύνου νέων αποτυχιών στη μάχη κατά της πανδημίας.

Οι επιπλέον εθελοντικές περικοπές από τη Σαουδική Αραβία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο έχουν ενισχύσει τις παγκόσμιες προμήθειες και υποστηρίζουν τις τιμές.

Την Πέμπτη το πρωί (10:53 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 63,74 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,82% και το μπρεντ στα 67,66 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,92%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider