Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τις σκιές στο διάλογο ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τις σκιές στο διάλογο ΗΠΑ-Κίνας
Την Παρασκευή το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 54,36 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,33% .

Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο παρά τις σκιές στο διάλογο ΗΠΑ-Κίνας και τον αρνητικό αντίκτυπο στις προσδοκίες για την πορεία της οικονομίας και της ζήτησης.

Η απαισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ επηρέασαν την Πέμπτη της τιμές αλλά όπως φαίνεται τις τιμές συγκρατούν άλλοι παράγοντες όπως είναι η πολιτική των περικοπών του ΟΠΕΚ.

Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου μειώνονται οι προσδοκίες για εξεύρεση λύσης μετά την ανακοίνωση του Bloomberg ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι σηματοδοτούν αμφιβολίες για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ και η Κίνα να καταλήξουν σε μακροπρόθεσμη συνολική εμπορική συμφωνία. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν αναμένουν ουσιαστική πρόοδο στις συνομιλίες, εκτός εάν οι Η.Π.Α. προτείνουν να αποσυρθούν κάποιους από τους δασμούς που έχουν χτυπήσει στις κινεζικές εισαγωγές, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

Όσο περισσότερο συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος, οι αναλυτές θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν απαισιόδοξες προοπτικές για το ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και, κατά συνέπεια, για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.

Αν η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου εξακολουθεί να εξασθενεί λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και του Brexit, η αγορά πετρελαίου θα πρέπει πιθανότατα να αντιμετωπίσει μια άλλη υπερπροσφορά το επόμενο έτος, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Την Παρασκευή το πρωί (11.00 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 54,36 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,33% και το μπρεντ στα 59,67 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider