Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω Ιράκ και εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω Ιράκ και εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας
Στα 58,65 δολάρια διαπραγματεύεται το μπρεντ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι συναντώνται στην Ουάσινγκτον στις 10-11 Οκτωβρίου σε μια νέα προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία. Παράλληλα, οι τιμές υποστηρίζονται από την παραγωγή μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Στο Ιράκ, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, μαίνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν αφήσει πίσω τους περισσότερους από 100 νεκρούς. Οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές που φέτος προσέγγιζαν τα 3,43 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ θα μπορούσαν να διαταραχθούν εάν η αστάθεια διαρκέσει για εβδομάδες, σύμφωνα με σημείωμα του Ayham Kamel, επικεφαλής του Eurasia Group για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ακόμη, ο κύριος πετρελαϊκός τομέας Buzzard στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα ήταν επίσης κλειστός για εργασίες επισκευής σωληνώσεων, δήλωσε η CNOOC της Κίνας την Παρασκευή.

Ωστόσο, οι αναλυτές δήλωσαν ότι η επανέναρξη της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις του Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να ανακόψει το ράλι των τιμών.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι (13.03 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 53,11 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,57% και το μπρεντ στα 58,65 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,48%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider