Ο φόβος του bail-in στρέφει τους επενδυτές στα αμοιβαία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο φόβος του bail-in στρέφει τους επενδυτές στα αμοιβαία

Στα αμοιβαία κεφάλαια και κυρίως εκείνα της διαχείρισης διαθεσίμων στρέφονται το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι καταθέτες, υπό τον φόβο του bail-in και του κουρέματος των καταθέσεων.

Την ίδια στιγμή, πάντως, δέλεαρ για τους επενδυτές αποτέλεσαν και οι υψηλές αποδόσεις των μετοχικών αμοιβαίων εξωτερικού, καθώς οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.

Παράλληλα, κερδισμένοι βγήκαν και όσοι τους τελευταίους μήνες είχαν επιλέξει να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε δολαριακά αμοιβαία κεφάλαια, μια και το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η άνοδος των αμοιβαίων κεφαλαίων έως έναν βαθμό λειτουργεί ως αντίβαρο στη μείωση των καταθέσεων, όμως το πλήγμα για τις τράπεζες παραμένει, καθώς χάνουν σταθερά «ζεστό χρήμα» από τους ισολογισμούς τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δήμος Αθηναίων: 182 προσλήψεις με μισθό έως και 1.600 - Όλες οι ειδικότητες

Μισός φόρος για όσους επιστρέψουν στην Ελλάδα και δουλέψουν στο Δημόσιο

Τα γαλάζια «πηγαδάκια» για την επίσκεψη Τραμπ - Το «όχι» Καραμανλή - Η επιστροφή του… 2015 πάνω από τον Τσίπρα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider