Στην σύσταση - εξπρές 165 θέσεων μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Σε μια περίοδο που τα κενά σε φορείς της Υγείας και της Παιδείας είναι τεράστια και οι διαδικασίες για να καλυφθούν χρονοβόρες και κοστοβόρες, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το κονδύλι πρόσληψης καθαριστριών σε ΔΟY, τελωνεία και υπηρεσίες εποπτείας του σε ολόκληρη τη χώρα.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο την Παρασκευή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Κυριακή.

Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ.
Για να ξεκινήσει η παροχή των υπηρεσιών θα πρέπει να υπογραφεί ατομική σύμβαση από κάθε καθαρίστρια και η λήξη κάθε σύμβασης ορίζεται υποχρεωτικά στην 31η Δεκεμβρίου 2015. 

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα η Κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει τις 165 πρώην καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ως γραμματείς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στα δικαστήρια.