Εντονη κινητικότητα καταγράφεται στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η απελευθέρωση της, προκαλεί ανακατατάξεις στον επιχειρηματικό κλάδο με στόχο την διεκδίκηση μεριδίων από την ΔΕΗ.  

Η δέσμευση της κυβέρνησης για σταδιακή «μετακόμιση» του 50% των πελατών της ΔΕΗ προς τους εναλλακτικούς παρόχους μέχρι το 2020, ανοίγει την αγορά και νέοι παίκτες ετοιμάζονται να κάνουν την είσοδο τους στην πώληση ρεύματος. 

Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε «παρών» στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). 
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, «τα ΕΛΤΑ θα είναι παρόντα ως πωλητές ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα αγοράζουν και θα πουλάνε στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, ρεύμα».

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα καταθέσουν μέσα στον Νοέμβριο, τον απαιτούμενο φάκελο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να λάβουν τη σχετική έγκριση. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η σχετική έγκριση γιατί, όπως τόνισε, η χρηματοπιστωτική επάρκεια των ΕΛΤΑ το επιτρέπει και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν την υποδομή και τις προϋποθέσεις για να είναι παρόντα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός όμως από τα ΕΛΤΑ, την είσοδό τους στην προμήθεια ρεύματος μελετούν ή ετοιμάζουν μεταξύ άλλων, ο ΟΤΕ, η Forthnet, αλλά και ο Όμιλος Κοπελούζου.