Νέους τρόπους για να ξεχωρίσουν από τον έντονο ανταγωνισμό στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου ψάχνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι τιμές ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Εκπτώσεις για ειδικές ομάδες πολιτών, μπόνους επιβράβευσης για προσεκτικούς οδηγούς και σε όσους κλείνουν ετήσια συμβόλαια. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα «όπλα» που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες στον «πόλεμο» τιμών που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις ασφάλειες αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα η International Life που σπάει την «παράδοση» των εξάμηνων ή ετήσιων συμβολαίων ασφάλισης αυτοκινήτου και προσφέρει μηνιαίες ασφαλίσεις, μέσω του νέου προϊόντος «Vroom». Η νέα υπηρεσία, απευθύνεται σε οδηγούς ηλικίας 23 έως 70 ετών για Ι.Χ. επιβατικά έως 15 ίππους, και περιλαμβάνει μόνο την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη Αστικής Ευθύνης. Το πρόγραμμα προσφέρεται με μηνιαίο σταθερό ασφάλιστρο 24,95 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η ασφάλιση αστικής ευθύνης, είναι υποχρεωτική από τον νόμο για κάθε έναν κάτοχο οχήματος, το οποίο έχει πινακίδες κυκλοφορίας. Είναι δηλαδή υποχρεωτική για κάθε έναν, ο οποίος διαθέτει αυτοκίνητο ή μηχανή. Με την συγκεκριμένη κάλυψη είμαστε ασφαλισμένοι στις περιπτώσεις εκείνες που προκαλούμε ατύχημα και απαιτούνται αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας, η International Life μπορεί και προσφέρει μια άμεση, οικονομικά συμφέρουσα και προσιτή λύση στους πολίτες εκείνους που επιθυμούν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες, διευκολύνοντας έτσι την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

Σύμφωνα με την International Life, με τον τρόπο αυτό στοχεύει στην μείωση του μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων της χώρας, συμβάλλοντας ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, παρέχοντας την δυνατότητα ασφάλισης σε όλους τους πολίτες της χώρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο διευθύνων σύμβουλος της International Life κ. Γιάννης Μπράβος: «Η International Life, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Το νέο προϊόν μηνιαίας ασφάλισης αυτοκινήτου "Vroom" αποτελεί μια άμεση λύση για τις ανάγκες των συμπολιτών μας».