Τη δυνατότητα να αποφύγουν τις ουρές στα καταστήματα αλλά και να κερδίσουν χρήματα, μέσα από χαμηλότερες προμήθεια ή υψηλότερα επιτόκια έχουν όσοι αξιοποιήσουν τις εναλλακτικές μεθόδους που προσφέρουν πλέον όλες οι τράπεζες. Μέσω του e-banking, των πιστωτικών καρτών αλλά και των ATM όσοι ξέρουν τα κατατόπια μπορούν να αποφύγουν τις κακοτοπιές και να βγουν κερδισμένοι. 

Συγκεκριμένα:

   1. Πληρώστε την πιστωτική σας κάρτα, τα δάνεια και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλων υπηρεσιών από το ATM της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε, χρεώνοντας το λογαριασμό σας. Και οι προμήθειες είναι χαμηλότερες ή μηδενικές για την πληρωμή των λογαριασμών και αποφεύγετε τις ουρές. Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες e-banking για πληρώσετε πιστωτική κάρτα άλλης τράπεζας ακόμη και άλλης τράπεζας, ακόμα και αν δεν έχετε λογαριασμό σε αυτή. Υπάρχει μικρή χρέωση, αλλά αποφεύγετε την ταλαιπωρία και τις ουρές.

2.  Χρησιμοποιήστε τα ATM των τραπεζών για να «φορτώσετε» με χρόνο ομιλίας το κινητό σαςανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση και τα χρήματα αφαιρούνται αυτόματα από τον τραπεζικό λογαριασμό. Έτσι, αποφεύγετε την ανάγκη να βρείτε ανοικτό περίπτερο ακόμα και αν μείνετε από μονάδες λίγο πριν τα ξημερώματα….

3. Χρησιμοποιήστε τα ειδικά ΑΤΜ ή τα εξειδικευμένα κέντρα αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών για να καταθέστε χρήματα χωρίς τη χρήση φακέλου αποφεύγοντας κόστος και ταλαιπωρία και παίρνοντας οριστική απόδειξη για τη συναλλαγή. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα πιστώνονται αυτόματα στο λογαριασμό και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή θέλετε

4. Δώστε πάγιες εντολές για να πληρώνονται αυτόματα οι οφειλές σας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Το κόστος είναι μηδενικό ή τουλάχιστον χαμηλότερο από το γκισέ, δεν ταλαιπωρείστε στην ουρά και οι λογαριασμοί δεν λήγουν. Φροντίστε να υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό σας.

5. Ζητήστε από τη τράπεζα να μην λαμβάνετε αντίγραφα λογαριασμών (statements) στο ταχυδρομείο αλλά μόνο ηλεκτρονικά. Πέρα από το οικολογικό όφελος, ορισμένες τράπεζες ανταμείβουν αυτή την επιλογή με υψηλότερα επιτόκια στους καταθετικούς τους λογαριασμούς. Έτσι, και τη συνείδησή σας έχετε ήσυχη και το πορτοφόλι σας (πιο) γεμάτο.