Παγώνη: Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνη: Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό
«Οι υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι πάνω από 300, τι θα γίνει από δω και πέρα κανείς δεν ξέρει...», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Οι υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι πάνω από 300, τι θα γίνει από δω και πέρα κανείς δεν ξέρει... Αν θα έχουμε νέα υποπαραλλαγή, ποτέ θα την έχουμε και πότε θα τελειώνουμε», επισήμανε στον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορείς να απαντήσεις ότι μέσα σε αυτή τη χρονιά ο ιός έφυγε, ή ότι υποπαραλλαγές δεν θα υπάρχουν» διευκρίνισε, τονίζοντας πως «μετά το Δεκέμβριο αρχίζει η γρίπη, γι’ αυτό φωνάζουμε για εμβολιασμό».

Όπως εκτίμησε η γιατρός, τα νέα στελέχη δεν θα είναι χειροτέρα από αυτά που έχουμε, τα μέχρι τώρα στελέχη αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και είναι αντιμετωπίσιμα, ενώ δυσκολεύουν τα πράγματα σε πνευμονίες/ διασωληνώσεις. Το κοκτέιλ γρίπης – κορονοϊού θα είναι δύσκολο, είναι λίγα τα περιστατικά, αλλά ειδικά στους πάνω από 60 κι αν έχεις υποκείμενα νοσήματα, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, προειδοποίησε εξάλλου η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, αλλά πρέπει να κάνουν και οι κάτω των 60 που έχουν υποκείμενα» ανέφερε η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: «Αποθαρρυντικά» τα ευρήματα δύο μελετών για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Η θέση του FDA

Μαγιορκίνης: Νέα έξαρση από αρχές Νοεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider