Πλεύρης: Πάνω από 3 εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Πάνω από 3 εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό
Πάνω από 3.200 οι γιατροί που συμμετέχουν στο θεσμό.

Ξεπέρασαν τις 3 εκατ. εγγραφές των πολιτών στην χώρας μας στον προσωπικό γιατρό ανακοίνωσε σήμερα το πρωί με ανάρτηση του στο Twitter, o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως «οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό σε μόλις 1 μήνα ξεπέρασαν τα 3.000.000 και οι γιατροί που συμμετέχουν στο θεσμό ξεπέρασαν τους 3.200. Για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα πράξη ο δωρεάν γιατρός για τον κάθε πολίτη».

Παράθυρο για διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Σκέψεις για διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε πολίτες άνω των 60 οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά τους άνω των 60 που έλαβαν πρόστιμο των 100 ευρώ ως μη εμβολιασμένοι, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι εξετάζεται η παραγραφή για όσους τελικά έκαναν το εμβόλιο.

Το ίδιο δεν ισχύει βέβαια για τους υγειονομικούς που δεν έκαναν το εμβόλιο και κατά τη γνώμη του, πρέπει να μείνουν εκτός συστήματος υγείας, ενώ παραμένουν σε αναστολή έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στο τέλος του χρόνου, είπε ο Θάνος Πλεύρης, το μέτρο θα επανεξεταστεί καθώς ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.

«Στην αξιολόγηση, όλα θα μπουν στο τραπέζι» επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως: «Θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, να μην παρέμεναν στο Εθνικό σύστημα Υγείας, όμως η γραμμή που ακολουθούμε είναι να επαναξιολογούμε σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας».

Προσωπικός γιατρός και εμβολιασμοί

Ακόμη, αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος «Προσωπικός Ιατρός» που έχει ήδη εγγεγραμμένους 3.200 γιατρούς και όταν φτάσει στο 100% θα είναι αναγκαίοι περίπου 1.600 γιατροί ακόμη.

Επεσήμανε πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3,130.000 εγγραφές στον προσωπικό γιατρό, με το πρόβλημα των περιορισμένων επιλογών να υπάρχει στη Αττική και σε άλλες περιοχές.

Σχετικά με τα νέα εμβόλια, ο Υπουργός τόνισε πως: «Οι οδηγίες αυτές είναι επιστημονικές που δεν βασίζεται σε κάποια επιτροπή εμβολιασμού.
Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συννενόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση».

Σχετικά με την επικαιροποίηση, ο υπουργός υπογράμμισε πως όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση, ενώ τα επικαιροποιημένα, παρέχουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider