Υγεία
16-12-2021 | 21:08

Μόσιαλος - Κορονοϊός: «Κλειδί» η ενισχυτική δόση για τη μετάλλαξη Όμικρον

Newsroom
Μοιράσου το
Μόσιαλος - Κορονοϊός: «Κλειδί» η ενισχυτική δόση για τη μετάλλαξη Όμικρον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για το γεγονός πως οι εμβολιασμένοι με αναμνηστική δόση συνήθως ασθενούν πολύ ήπια με την μετάλλαξη Όμικρον ή ενδεχομένως δεν νοσούν καν από αυτή, μίλησε στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος.

«Σημασία έχει πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός μας σε πραγματικές συνθήκες» είπε ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας πως τα πρώτα δεδομένα για την μετάλλαξη Όμικρον δείχνουν πως κανείς ασθενεί ευκολότερα μεν, ηπιότερα δε.

«Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τις κλινικές δημοσιεύσεις» πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως το παραπάνω δεν συνεπάγεται πως όσοι έχουν πραγματοποιήσει τις δύο δόσεις εμβολίου είναι αυτομάτως απροστάτευτοι.

Ένα σημαντικό ποσοστό είναι ακόμη θωρακισμένο απέναντι στην Όμικρον, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους.

"Αυτό το ποσοστό θωράκισης έχει πέσει σε σχέση με την Δέλτα" είπε .

Η μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν εμβολιαστεί πρόσφατα με δύο δόσεις δεν θα έχουν πρόβλημα, συνόψισε συνιστώντας πως δεν θα πρέπει να επικρατήσει πανικός.

Για να ξέρουμε με ακρίβεια το κατά πόσο η Όμικρον είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνη από την Δέλτα, θα πρέπει να ξέρουμε τι κάνεις σε αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, εξήγησε αναλύοντας πως στην περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα υπήρχε ένα ικανό δείγμα εντούτοις τώρα με την διάδοση της Όμικρον, οι εμβολιασμένοι είναι πολύ περισσότεροι κι επομένως αρκετοί εμβολιασμένοι νοσούντες ασθενούν ήπια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέλεχος Όμικρον: 14 τα νέα κρούσματα – Πού εντοπίστηκαν

Ενημέρωση για πανδημία: 1 στις 3 περιφέρειες σε βαθύ κόκκινο - Γιορτές στην σκιά της Όμικρον