Εισήγηση ειδικών: Με αρνητικό rapid test η επιστροφή από τα νησιά - Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εισήγηση ειδικών: Με αρνητικό rapid test η επιστροφή από τα νησιά - Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα
Η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός, παραμένει ως έχει.

Επιστροφή κατόπιν αρνητικού rapid test και όχι self test, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το μέτρο αφορά τόσο σε τουρίστες όσο και σε κατοίκους και εργαζόμενους στη νησιωτική χώρα.

Επίσης, εισηγείται για τα γήπεδα πληρότητα συνολικά 80%, από το οποίο το 75% αντιστοιχεί μόνο σε εμβολιασμένους ενήλικες και το 5% σε παιδιά με αρνητικό self test.

Όσον αφορά στο θέμα της μάσκας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που διαπιστώνονται, είτε λόγω λανθασμένων μηνυμάτων, είτε λόγω της κόπωσης, ωστόσο η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση της σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός, παραμένει ως έχει.

Πηγές του Insider αναφέρουν ότι παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η κατάσταση στο ΕΣΥ, αφήνει -επί του παρόντος- περιθώρια αποφυγής οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και της μουσικής σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι ειδικοί προτίθενται να δώσουν λίγο χρόνο, προκειμένου να έχουν σαφέστερη εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης και όχι να λάβουν "εν θερμώ" αποφάσεις, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν ότι η πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την καθυστέρηση της επικράτησης του μεταδοτικότερου στελέχους Δέλτα, η οποία θεωρείται δεδομένη, είναι ο εμβολιασμός.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 6 το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών υγείας.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι, όπως τόνισε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενισχύεται η προθυμία των πολιτών να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ άρχισε από την Κρήτη, στην οποία εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, ο εμβολιασμός με κινητές μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την ίδια, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider