Κικίλιας: Μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης από τους ωφελούμενους του ΟΚΑΝΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης από τους ωφελούμενους του ΟΚΑΝΑ
Ο Υπουργός Υγείας περιηγήθηκε στην έκθεση μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Θανάση Θεοχάρη.

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Διαδρομές», που διοργανώνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Το εκτιθέμενο φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τη Λέσχη Φωτογραφίας του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) του ΟΚΑΝΑ και απαρτίζεται από φωτογραφίες των πρώην ουσιοεξαρτημένων μελών του.

Ο Υπουργός Υγείας περιηγήθηκε στην έκθεση μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Θανάση Θεοχάρη, συνομίλησε με ωφελούμενους των οποίων οι φωτογραφίες εκτίθενται και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ, οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας, είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που βλέπουμε σήμερα, που δείχνει τις πτυχές της ψυχής και της προσωπικότητας των ανθρώπων που συμμετέχουν στην έκθεση.

Είναι ένα μήνυμα δημιουργίας, ένα μήνυμα ψυχικής ευφορίας, ένα μήνυμα ζωής. Κι εμείς αγκαλιάζουμε όλους τους συνανθρώπους μας, ειδικά σε αυτά τα πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικά προγράμματα, που δείχνουν αλληλεγγύη, κοινωνική αλληλεπίδραση, συνοχή και αγάπη, κυρίως για αυτούς οι οποίοι σε κάποια στιγμή της ζωής τους ενδεχομένως να μην έχουν, να μη μπορούν.

Είδα φωτογραφίες και καλλιτεχνική οπτική με πολύ ταλέντο – τη ζηλεύω πρέπει να πω, συγχαρητήρια – και ελπίζω να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να βρεθούμε σε τέτοιου είδους εκθέσεις ή άλλες δραστηριότητες που προβάλλουν το ταλέντο των ωφελούμενών μας και το μεράκι τους για δημιουργία.

Η μάχη για τη ζωή, η πίστη, η αισιοδοξία και η προσπάθεια είναι κινητήριος δύναμη για εμάς. Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά και θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Κάποιες φορές αυτό γίνεται με αντικειμενικές δυσκολίες και προβλήματα, κάποιες άλλες φορές τα πράγματα είναι πιο εύκολα, δεν έχει καμία σημασία.

Αυτή είναι η αίσθηση που έχουμε όλοι: οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, το Υπουργείο Υγείας και όλοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή και σε κάθε προσπάθεια. Η μάχη για το καλό, η μάχη για να βελτιωθούμε, να προσφέρουμε υπηρεσίες, η μάχη για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας.

Πολλές ευχαριστίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων που φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας και συγχαρητήρια σε όλους του ωφελούμενους που κυκλοφόρησαν στην Αθήνα, φωτογράφισαν και έφεραν εδώ αυτό το εξαιρετικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider