Οι πλούσιοι του Λιβάνου ψηφίζουν Αθήνα και Μύκονο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πλούσιοι του Λιβάνου ψηφίζουν Αθήνα και Μύκονο
Αύξηση στις τουριστικές ροές από τον Λίβανο. O Λίβανος βρίσκεται στην 3η θέση σε επίπεδο αιτήσεων αλλά και χορηγήσεων αδειών μόνιμου επενδυτή στη χώρα μας, μετά την Κίνα και την Τουρκία. 

Αύξηση στις τουριστικές ροές από τον Λίβανο διαπιστώνει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Βηρυτό, με την πλειονότητα των κατοίκων του Λιβάνου που επισκέπτονται τη χώρα μας να διαθέτουν μάλιστα υψηλά εισοδήματα.

Ενδεικτική της αύξησης των τουριστικών ροών είναι η ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Για την ακρίβεια, οι λιβανικές αερογραμμές προσέθεσαν 18 επιπλέον πτήσεις προς την Αθήνα έως τις 28 Αυγούστου στα ήδη υφιστάμενα καθημερινά, συχνά διπλά, δρομολόγια που διατίθενται για τη χώρα μας αλλά και στο καθημερινό δρομολόγιο της Aegean που συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο χωρών.

Αυτά μάλιστα έρχονται να συμπληρωθούν και από τις ναυλωμένες πτήσεις που πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία όπως το Νakhal Tours σε εβδομαδιαία βάση, τόσο προς την Αθήνα όσο και προς τη Μύκονο.

Αποτέλεσμα είναι την τρέχουσα περίοδο να πραγματοποιούνται προς τον Λίβανο περί τις 8 πτήσεις σε ημερήσια βάση, οι οποίες αναχωρούν και από τις δύο χώρες γεμάτες. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα του Λιβάνου, οι πτήσεις είναι γεμάτες κυρίως με τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, που πραγματοποιούν ακριβές διακοπές στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι μόνο το αντίτιμο των εισιτηρίων φτάνει πλέον τα 1.200 ευρώ, δεδομένης της πολύ αυξημένης ζήτησης.

Η Ελλάδα είναι υψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων του Λιβάνου αφενός λόγω γεωγραφικής εγγύτητας κι αφετέρου λόγω πολλών κοινών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, γαστρονομικών και άλλων παραδόσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, έχουν αυξηθεί και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών σε επίπεδο επενδύσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τόσο για το 2022 όσο για το α' τετράμηνο του 2023, ο Λίβανος βρίσκεται στην τρίτη θέση σε επίπεδο αιτήσεων αλλά και χορηγήσεων αδειών μόνιμου επενδυτή στη χώρα μας, μετά την Κίνα και την Τουρκία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Τη δημιουργία κοινού χώρου δεδομένων σχεδιάζει η ΕΕ - Τα πλεονεκτήματα

Κοινωνικός Τουρισμός: Στον «αέρα» οι προσωρινοί πίνακες για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Τουρισμός: Τα 21 ελληνικά νησιά που επιλέγουν εφέτος το καλοκαίρι οι Γερμανοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider