To Tips by Markos στο Μουσείο Κομπολογιού του Ναυπλίου!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Tips by Markos στο Μουσείο Κομπολογιού του Ναυπλίου!
Το Tips by Markos αυτή τη φορά ταξιδεύει στο μαγευτικό Ναύπλιο, γνωστό για τα κομπολόγια του και φυσικά ο Δημήτρης Μάρκος κάνει μια στάση και στο Μουσείο Κομπολογιού.

Το πρώτο επεισόδιο για τη νέα χρονιά, της ταξιδιωτικής εκπομπής Tips by Markos, μας ταξιδεύει στο Ναύπλιο, την πόλη με τη μοναδική ομορφιά, τα γραφικά στενάκια, και τη σημαντική ιστορία.

Η σύγχρονη ιστορία του Ναυπλίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μουσείο Κομπολογιού. Το Tips by Markos δε θα μπορούσε να μην το επισκεφθεί. Στο Μουσείο μπορεί κανείς να μάθει τα πάντα για το κομπολόι, όπως έκανε και ο Δημήτρης Μάρκος συνομιλώντας με τη διευθύντρια, Ελένη Ευαγγελινού.

Πόσα είδη κομπολογιού μπορεί να βρει κανείς στο Μουσείο;
Πόσο κοστίζει άραγε το πιο ακριβό κομπολόι;
Τι συμβόλιζε κατά τις πρώτες δημιουργίες του;
Υπάρχουν κομπολόγια που μυρίζουν... κανέλλα;

Αφού μάθαμε τα πάντα για το κομπολόι, επισκεπτόμαστε την Πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής, το οποίο χτίστηκε το 1713 ως αποθήκη και χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως στρατιωτικός κοιτώνας και χρησιμοποιήθηκε ως κτίριο ανακρίσεων κατά τη γερμανική κατοχή.

Επόμενος αξιοθέατο, το Βουλευτικό, ένα κτίριο που επίσης άντεξε στον χρόνο. Χτίστηκε το 1730 και αρχικά λειτούργησε ως Τζαμί. Έπειτα, ως σχολείο και ως φυλακή, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί ως πολιτιστικός χώρος.

Τέλος, κάθε επισκέπτης οφείλει να περάσει και από το Πολεμικό Μουσείο του Ναυπλίου, όπου μπορεί κανείς να μάθει για την ιστορία της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων, αλλά και τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι και την απελευθέρωση από τα στρατεύματα της κατοχής.

Έτοιμοι για Ναύπλιο;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tips by Markos: Διακοπές στο Κεραμαριό με ζωάκια στο δάσος και σπίτια αλά... Φλίντστοουνς

Με το Tips by Markos για οινοτουρισμό στο Κτήμα Αβαντίς μια ανάσα από την Αθήνα!

To Tips by Markos επιστρέφει στην Αράχωβα για τον πληρέστερο ταξιδιωτικό οδηγό!

gazzetta
gazzetta reader insider insider