Khalid Al Zarooni (Emirates): Εμπιστοσύνη στο ελληνικό τουριστικό προϊόν

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Khalid Al Zarooni (Emirates): Εμπιστοσύνη στο ελληνικό τουριστικό προϊόν
«Θεωρούμε ότι το καλοκαίρι του 2021 θα είμαστε σε θέση πετάμε σε όλους τους προορισμούς, αποκαθιστώντας το 100% του δικτύου μας» τονίζει ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία.

Μήνυμα αισιοδοξίας κι εμπιστοσύνης στο ελληνικό τουριστικό προϊόν εκπέμπει η Emirates, παρά την πανδημία του κορονοϊού και το μεγάλο πλήγμα που έχει επιφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως.

«Θεωρούμε ότι το 2021 θα είμαστε σε θέση πετάμε σε όλους τους προορισμούς, αποκαθιστώντας το 100% του δικτύου μας το επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής για την Ελλάδα και την Αλβανία του αερομεταφορέα του Ντουμπάι, Khalid Al Zarooni, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο κλάδος των αερομεταφορών θα χρειαστεί χρόνο για να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα».

«Στην Emirates είμαστε αισιόδοξοι» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ήδη παρατηρείται μια θετική εξέλιξη στην κινητικότητα του δικτύου. «Στόχος της Emirates είναι άλλωστε να συνεχίσει να παρέχει στον ελληνικό λαό τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες», όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του αερομεταφορέα σε Ελλάδα κι Αλβανία.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι «πρόθεση της αεροπορικής εταιρείας είναι να διατηρήσει τις δυνατότητές της στην ελληνική αγορά, ώστε να συνδεθεί με ακόμη περισσότερους προορισμούς στο δίκτυό της από το Ντουμπάι και όχι μόνο, αλλά και στην Ασία, την Αυστραλία, την Άπω Ανατολή και την Αφρική».

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα οι πελάτες στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την Emirates μέσω του κόμβου της σε 99 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Khalid Al Zarooni, μάλιστα, η εταιρεία εκτιμά και στοχεύει να επαναφέρει το 100% των προορισμών του δικτύου της έως το καλοκαίρι του 2021, μέσα από μια διαδικασία σταδιακής αποκατάστασης προορισμών του δικτύου η οποία μέσα από διεξοδική έρευνα θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και του πληρώματος.

Όσον αφορά τον κύριο αεροπορικό κόμβο της Emirates για τη Μέση Ανατολή, το Ντουμπάι, αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Khalid Al Zarooni, έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό για διεθνείς επισκέπτες γεγονός που επισφραγίζουν και οι πολυάριθμες αναζητήσεις για τον προορισμό από τότε που ξανάνοιξε τις πύλες τους στους ταξιδιώτες του εξωτερικού. «Στις 3 εβδομάδες από τότε που το Ντουμπάι άνοιξε ξανά για τον τουρισμό, παρατηρήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις για τον προορισμό Ντουμπάι στον ιστότοπο emirates.com και αύξηση των κρατήσεων με ταξιδιώτες που προέρχονται από περισσότερες από 30 χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αναθέρμανση του προορισμού συμβάλλει και το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο κόμβος της Emirates, έχουν λάβει επιθετικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα δοκιμών για Covid-19 στον κόσμο. Όπως εξήγησε ο κ. Khalid Al Zarooni, το Ντουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου που έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο υποστηρίζει τα ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά μέτρα του Ντουμπάι για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών».

Παράλληλα και η ίδια η αεροπορική έχει λάβει αποφάσεις και μέτρα που συμβάλλουν στην αύξηση της αίσθησης ασφάλειας των ταξιδιωτών. Να θυμίσουμε ότι πέρα από την ευελιξία των ναύλων σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων, κάτι που υιοθετούν όλο και περισσότερες αεροπορικές, ο αερομεταφορέας προσφέρει δωρεάν, παγκόσμια κάλυψη για κόστη COVID-19 σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης διαγνωσθεί θετικός στον ιό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενώ πραγματοποιεί και τεστ κορονοϊού πριν από την επιβίβαση. Κατά την διάρκεια της πτήσης οιεπιβάτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, τις οποίες παρέχει η εταιρεία, ενώ εξειδικευμένο πλήρωμα έχει υπεύθυνη του την διατήρηση της καθαριότητας εντός του αεροσκάφους.

Εξίσου «υπεύθυνη στάση» κρατά και όσον αφορά τις επιστροφές χρημάτων που προκλήθηκαν από ακυρώσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, η αεροπορική εταιρεία έχει επιστρέψει 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της και έχει ικανοποιήσει περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια αιτήματα επιστροφής χρημάτων από τον Μάρτιο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 90% των αιτημάτων που έχει δεχθεί συνολικά. «Κατανοούμε ότι από την πλευρά των πελατών μας, κάθε αίτημα επιστροφής χρημάτων είναι σημαντικό και δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε όλες τις επιστροφές χρημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Khalid Al Zarooni.

Τέλος ο κ. Khalid Al Zarooni αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της Emirates SkyCargo να ενισχύσει την ετοιμότητά της για την διανομή ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως, δημιουργώντας τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο, στο Ντουμπάι.

Η Emirates SkyCargo στο Ντουμπάι, θα είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο εξειδικευμένη εγκατάσταση για εμβόλια COVID-19. Ο κόμβος θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα αεροπορικού φορτίου να μεταφέρει εμβόλια από διάφορα μέρη παραγωγής παγκοσμίως, να αποθηκεύει και να προετοιμάζει αποστολές, τόσο για περιφερειακή όσο και για παγκόσμια διανομή. Η Emirates SkyCentral DWC διαθέτει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα πιστοποιημένου χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων, επιτρέποντας την αποθήκευση και τη διανομή εμβολίων COVID-19 μεγάλων ποσοτήτων. Συνολικά, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση μπορεί να περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε εύρος θερμοκρασιών 2-8 βαθμούς Κελσίου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο όμιλος τα έσοδα του ανήλθαν σε 28,3 δισ. δολάρια, έχοντας επηρεαστεί από το προγραμματισμένο κλείσιμο του αεροδρομίου Dubai International Airport (DXB), το πρώτο τρίμηνο και την πανδημία του COVID-19 το τέταρτο τρίμηνο. Το κλείσιμο του έτους εμφανίζει σταθερό ταμειακό υπόλοιπο 7,0 δισ. δολάρια. Η Emirates ωστόσο κατέγραψε αύξηση 21% στα κέρδη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τα οποία φέτος ανήλθαν στα 288 εκατ. δολάρια ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6% αγγίζοντας τα 25,1 δισ. δολάρια, επηρεασμένα από την προσωρινή αναστολή επιβατικών πτήσεων τον Μάρτιο. Όσον αφορά στον δείκτη χωρητικότητας της μειώθηκε (σε 59 δισ. ATKM - Αvailable tone kilometers), με αμετάβλητο το μέγεθος του στόλου των αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider