Οι 10 αεροπορικές με την καλύτερη πρώτη θέση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 10 αεροπορικές με την καλύτερη πρώτη θέση
Οι αεροπορικές που θα σας κάνουν να ξεχάσετε το jet lag.

Το να ταξιδεύει κανείς αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ωστόσο η διαδικασία του ταξιδιού και ειδικά της πτήσης μπορεί να αποδειχτεί ανά περιπτώσεις εξαντλητική. Όσοι βέβαια μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα εισιτήριο πρώτης θέσης ή business, οι ώρες στο αεροπλάνο εύκολα μετατρέπονται σε απόλαυση.

Οι ατομικές σουίτες, τα γεύματα που προετοιμάζονται από διεθνείς σεφ και οι προσωπικοί βοηθοί είναι συνηθισμένες υπηρεσίες γι αυτό και οι αεροπορικές εταιρίες πάνε ένα βήμα παρακάτω σε μια προσπάθεια να κάνουν τους επιβάτες να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.

Και φυσικά οι παροχές δεν περιορίζονται μόνο στον αέρα, επεκτείνονται και στο έδαφος με προτεραιότητα στο check-in, με αποκλειστικές υπηρεσίες στο lounge ακόμα και με λιμουζίνες που περιμένουν τους επιβάτες έξω από το αεροδρόμιο.

Ποιες είναι όμως οι αεροπορικές εταιρείες που ξεχωρίζουν για την πρώτη θέση τους και τις υπηρεσίες που την συνοδέυουν. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τις 10 καλύτερες, που θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε το jet lag.

Σύμφωνα με το Trip Advisor η Emirates ψηφίστηκε η καλύτερη πρώτη θέση αεροπορικής για το 2019. Για όσους μπορούν να την αντέξουν οικονομικά μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός A380 ή ενός Βoeing 777.

Στην πρώτη περίπτωση η Emirates προσφέρει ειδικό μενού στους επιβάτες της πρώτης θέσης, shower spa κατά την διάρκεια της πτήσης καθώς και lounge με ξεχωριστά ποτά. 

Εάν τώρα ταξιδέψετε πρώτη θέση με ένα Boeing 777 η εμπειρία πολυτέλειας θα πάει σε άλλο επίπεδο. Οι επιβάτες ταξιδεύουν σε ξεχωριστή σουίτα η οποία περιλαμβάνει ένα αναπαυτικό κρεβάτι και μπορούν να ρυθμίσουν το φως και την θερμοκρασία κατά περίπτωση, συν όλες τις παραπάνω παροχές. 
 

Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έφερε την επανάσταση στην πρώτη θέση των αεροπορικών, αφού στην περίπτωσή της διαθέτει μια εντελώς ξεχωριστή σουίτα για κάθε επιβάτη στην οποία υπάρχει μια θέση που μετατρέπεται σε αναπαυτικό κρεβάτι, μια ντουλάπα για να τοποθετήσει τα πράγματά του καθώς και ένα βαλιτσάκι με διάφορα αξεσουάρ. 

Επιπλέον, για όσους επιβάτες θέλουν να τριγυρίζουν κατά την διάρκεια της πτήσης η πρώτη θέση διαθέτει Lobby, όπως στα ξενοδοχεία και μενού που ετοιμάζεται από διεθνούς φήμης σεφ. Μετά την άφιξη στον προορισμό οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή του μια Mercedes Benz να τους μεταφέρει στον προορισμό τους. 
 

Σύμφωνα με την εταιρεία, εάν αποφασίσετε να πετάξετε με την πρώτη θέση της Singapore Airlines θα νιώσετε ότι έχει δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο στους αιθέρες. Κι η αλήθεια δεν απέχει πολύ αφού οι σουίτες της πρώτης θέσης έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν τον προσωπικό τους χώρο και να ξεφεύγουν εντελώς από το χάος της πτήσης. 

Σε αντίθεση με τις λοιπές πρώτες θέσεις στην περίπτωση της Singapore Αirlines υπάρχει κανονικό κρεβάτι στην πρώτη θέση κι όχι κάθισμα που γίνεται κρεβάτι καθώς και μια ξεχωριστή πολυθρόνα στην οποία μπορείτε να εργαστείτε κατά την διάρκεια της πτήσης
 

Γνωρίζουμε την Qatar Airways για τις πολυτελείς υπηρεσίες της ακόμα και στην οικονομική θέση . Αυτό σημαίνει ότι αν πετάξετε στην πρώτη θέση, θα βιώσετε την πολυτέλεια στα καλύτερά της. 

Η καμπίνα έχει αρκετό χώρο ώστε να γίνει γραφείο κατά την διάρκεια της πτήσης διαθέτοντας πρίζα φόρτισης usb και δωρεάν wifi. Οι θέσεις βέβαια προσαρμόζονται και μπορούν να μετατραπούν σε ένα άνετο κρεβάτι στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε με το διευρυμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. 

Την ίδια επιμέλεια έχει δείξει η εταιρεία και στο μενού προσφέροντας διεθνή πιάτα αποκλειστικά φτιαγμένα για τους επιβάτες της πρώτης θέσης. 
 

Πριν την πτήση, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το lounge ή ακόμα και μια θεραπεία σπα εντός αεροδρομίου. Κατά την διάρκεια της πτήσης τώρα έχουν πολύ χώρο στην πολυτελή σουίτα τους. Σε περίπτωση που χρειαστείτε χαλάρωση κατά την διάρκεια της πτήσης μπορείτε να απολαύσετε ένα μασάζ από το ειδικό κάθισμά σας. 

Σύμφωνα με το website της εταιρείας η Αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία θα σας προσφέρει μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα 100% βαμβακερά ενώ θα σας δώσει ακόμα και πιτζάμες και παντόφλες σε περίπτωση που το επιθυμείτε για να κοιμηθείτε ακόμα πιο άνετα στην θέση που γίνεται και κρεβάτι. 

Όσο για το φαγητό, το μενού υπογράφει ο φημισμένος σεφ Neil Perry και το συνοδεύει από βραβευμένα κρασιά. 

Στην περίπτωση της Cathay Pacific Airways η κατηγορία της πρώτης θέσης διαθέτει μόνο 6 θέσεις. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ένα μασάζ ή απλά να ρίξουν την καρέκλα τους και να αποκοιμηθούν στο κρεβάτι που δημιουργείται. Οι αεροσυνοδοί θα προμηθεύσουν τους επιβάτες με ένα μαξιλάρι καθώς κι ένα 500 νημάτων βαμβακερό πάπλωμα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να σας ξυπνήσουν μια κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Το μενού περιλαμβάνει διεθνή πιάτα και φυσικά περίφημα ασιατικές λιχουδιές που ετοιμάζουν διεθνώς αναγνωρισμένοι σεφ. Η εταιρεία επίσης προσφέρει το καλύτερο πακέτο με αξεσουάρ, με πολλά προϊόντα Aesop σε ένα μικρό βαλιτσάκι.
 

Εάν ποτέ πρέπει να επιλέξετε μια ιαπωνική αεροπορική εταιρεία για να ταξιδέψετε πρώτη θέση τότε θα πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στην Ana All Nippon Airways. Είναι φημισμένη για την άνεση και την ιδιωτικότητα που προσφέρουν στους επιβάτες της πρώτης θέσης. Οι καμπίνες είναι συνήθως απομονωμένες και διαθέτουν μέχρι και μια μικρή ντουλάπα όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τα υπάρχοντά σας. 
Τα κλινοσκεπάσματα είναι κατασκευασμένα από οργανικό βαμβάκι και το στρώμα που έχει επιλεγεί υπόσχεται να χαλαρώσει το σώμα σας στους αιθέρες. Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας περιλαμβάνει διεθνή blockbusters αλλά και ιαπωνικά κινούμενα σχέδια. Η εταιρεία επίσης διαθέτει μια ομάδα από Master chefs που προετοιμάζουν για τους επιβάτες της πρώτης θέσης ένα ξεχωριστό μενού. 
 

Στην περίπτωση του γερμανικού αερομεταφορέα η πολυτέλεια ξεκινά όταν ο επιβάτης φτάσει στο αεροδρόμιο. Εκεί απολαμβάνει ένας υπάλληλος αναλαμβάνει να τον εξυπηρετήσει προσωπικά και μια προσωπική λιμουζίνα τον μεταφέρεις το αεροσκάφος, ώστε να μην χρειαστεί οι πατρίκιοι να μοιραστούν το ίδιο λεωφορείο με ιππείς και πληβείους… Κατά την διάρκεια της πτήσης θα έχουν επίσης ένα προσωπικό αεροσυνοδό ο οποίος θα τους εξυπηρετήσει σε ό,τι χρειαστούν. 

Παράλληλα έχουν πρόσβαση σε γαστριμαργικές απολαύσεις οι οποίες συνοδεύονται από τις οινικές προτάσεις του περίφημου sommelier Markus Del MOnego.
 

Η Thai Airways ξέρει πώς να καλομαθαίνει τους πελάτες της. Πριν από την πτήση, οι επιβάτες της πρώτης θέσης μπορούν να ξεκουραστούν στο αποκλειστικό χώρο του Lounge και να χαλαρώσουν με ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ. Μόλις μπουν στο αεροσκάφος δε οι παροχές και προσφερόμενες υπηρεσίες πολλαπλασιάζονται. Οι ημι-ιδιωτικές σουίτες έχουν σχεδιαστεί με έμπνευση από τον παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πολιτισμό, οι θέσεις πέφτουν και μετατρέπονται σε κρεβάτια και οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν τι θα δουν μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. 

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαβιάρι και αστακό καθώς και παραδοσιακά ταϊλανδέζικα πιάτα με φρέσκα υλικά. Ωστόσο οι επιβάτες μπορούν να προσωποποιήσουν τα γεύματά τους για να ικανοποιούν τις γευστικές τους προτιμήσεις. 
 

Πρόκειται για την πιο ταπεινή πρώτη θέση εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει την πολυτέλεια που της αρμόζει. Η Air France προσφέρει στους επιβάτες της πρώτης θέσης προσωπικό χώρο ένα χώρο ώστε να μπορούν να βάλουν τα πράγματά τους και μια λάμπα. Υπάρχει δυνατότητα να ρίξετε το κάθισμα και να το μετατρέψετε σε ένα άνετο κρεβάτι και να απολαύσετε ξαπλωμένοι μια από τις αγαπημένες σας ταινίες ή σειρές στην 24 ιντσών τηλεόραση που υπάρχει. Πέρα από αυτό οι αεροσυνοδοί της εταιρείας είναι προετοιμασμένοι να καλομάθουν τους επιβάτες και να τους διευκολύνουν σε ό,τι ζητήσουν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:01

Σολτς: Προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

23:51

Ερντογάν κατά Νετανιάχου και ΗΠΑ: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη

23:32

Τριαντόπουλος: Τροποποίηση σχήματος στεγαστικής συνδρομής για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

23:30

Λιθουανία: Υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία

23:29

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν

23:22

Wall Street: Ράλι Νasdaq άνω του 2% λόγω Big Tech

22:52

Δένδιας: Δεσμεύτηκαν 2 δισ. ευρώ για αντιαεροπορικό και anti-drone θόλο

22:46

Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων

22:30

Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

22:14

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν

22:02

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

21:36

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους o Λευτέρης Πετρούνιας

21:21

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες

gazzetta
gazzetta reader insider insider