Άντυ Τζάσσυ: Ποιος είναι ο «διάδοχος» του Τζεφ Μπέζος στην Amazon

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άντυ Τζάσσυ: Ποιος είναι ο «διάδοχος» του Τζεφ Μπέζος στην Amazon
Ο Τζάσσυ είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την Amazon Web Services (AWS) την εταιρεία που εδώ και καιρό αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους - και επικερδείς - κλάδους της Amazon.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, το καλοκαίρι του 2021 ο Τζεφ Μπέζος ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη του CEO στον Άντυ Τζάσσυ, έναν από τους παλαιότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του.

Φυσικά, ο Μπέζος δεν αποχωρεί τελείως από την εταιρεία που δημιούργησε - και τον έχρισε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. Απλά «δημιουργεί» περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητα του, ώστε να επικεντρώσει την προσοχή του στα άλλα του «projects» - όπως είναι η εταιρεία διαστημικών ταξιδιών Blue Origin και το Earth Fund, το οποίο προωθεί τη χρήση καθαρότερων μορφών ενέργειας.

Το «δεξί χέρι» του Μπέζος

Ποιος είναι όμως ο διάδοχος του Τζεφ Μπέζος που αναλαμβάνει το τιμόνι του αμερικανικού success story;

Ο Άντυ Τζάσσυ ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία, αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1997 και θεωρείται ως ο φυσικός διάδοχος του Μπέζος στο τιμόνι της Amazon. «Ο Τζάσσυ είναι ο πιο προσγειωμένος CEO που θα συναντήσετε», δήλωσε πρώην υπάλληλος στο Business Insider. Αρκετοί, ακόμη, συμφωνούν, αν και υπογραμμίζουν πόσο «σκληρός» μπορεί να είναι ο επί θύραις CEO της Amazon. «Δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν. Όσοι δεν καταβάλλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες στα επιχειρηματικά μίτινγκ δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία τουλάχιστον για μεγάλο διάστημα«, είπε ένας πρώην διευθυντής της AWS, ο Σκοτ Τσάνσελορ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζάσσυ είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την Amazon Web Services (AWS) την εταιρεία που εδώ και καιρό αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους - και επικερδής - κλάδους της Amazon. Καθώς, από την ίδρυση του έχει αναπτυχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες cloud παγκοσμίως και ανταγωνίζεται για την πρωτιά, κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Oracle και η Microsoft. Μάλιστα, εκτιμάται πως σχεδόν το μισό μερίδιο της διεθνούς αγοράς, σήμερα, ανήκει στην AWS.

«Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μια επιχείρηση που αντέχει στο χρόνο», δήλωσε σχετικά ο Τζάσσυ προσθέτοντας «για να το καταφέρεις πρέπει να επανεφεύρεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά». Όμως ο - μελλοντικός - νέος CEO της Amazon, έχει τη ψήφο εμπιστοσύνης του Μπέζος. «Ο Άντι είναι πασίγνωστος μέσα στην εταιρεία και βρίσκεται στην Amazon σχεδόν όσο κι εγώ... Θα είναι ένας εξαίρετος ηγέτης» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπέζος στη επιστολή με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση του.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider