Μόνο απαραίτητα προϊόντα θα διακινεί η Amazon στη Γαλλία

Amazon

Η Amazon οφείλει να περιορίσει τις παραδόσεις στη Γαλλία σε προϊόντα πληροφορικής, υγειονομικά είδη, τρόφιμα και τροφές για κατοικίδια ζώα.

Απορρίφθηκε η έφεση της διαδικτυακής πλατφόρμας πωλήσεων Amazon από Γαλλικό δικαστήριο, για τον περιορισμό των προϊόντων που μπορεί να διακινήσει ιντερνετικά κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, η Amazon οφείλει να περιορίσει τις παραδόσεις στη Γαλλία σε προϊόντα πληροφορικής, υγειονομικά είδη, τρόφιμα και τροφές για κατοικίδια ζώα, επικύρωσε το Εφετείο των Βερσαλλιών, προσθέτοντας ότι για κάθε παράδοση που δεν πληροί αυτήν την απαίτηση, η Amazon θα αντιμετωπίζει ποινή 100.000 ευρώ (108.020 δολαρίων).

Η εταιρεία Amazon ενδεχομένως θα αναγκασθεί να «αναστείλει τις δραστηριότητες» των κέντρων διανομής της και να περιορίσει τις υπηρεσίες της στη Γαλλία, ύστερα από τη δικαστική απόφαση που της επέβαλε να να περιορίσει εντός 24 ωρών τις αποστολές της μόνον στα ζωτικής σημασίας προϊόντα, προειδοποίησε ο αμερικανικός όμιλος σε σημερινή του ανακοίνωση.

Τι προηγήθηκε

Τα εργατικά συνδικάτα είχαν προσφύγει στο δικαστήριο της Ναντέρ, εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία των εργαζομένων. Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει την Amazon να προβεί σε αξιολόγηση των κινδύνων και εντός 24 ωρών να περιορισθεί αυστηρά στις αποστολές προϊόντων ζωτικής σημασίας και μόνον, με απειλή προστίμου 1 εκατ. ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης και παραβίασης του γράμματος της ετυμηγορίας.

Η Amazon είχε δηλώσει «προβληματισμένη» σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, «δεδομένου ότι δόθηκε από την πλευρά της συγκεκριμένη απόδειξη για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί εν ισχύι για την προστασία των υπαλλήλων μας», υπενθυμίζοντας ιδίως ότι εφαρμόζεται υποχρεωτικά η θερμομέτρησή τους και τους παρέχονται μάσκες.

Η Amazon είχε προτείνει να απαιτηθεί μία συμφωνία για να τεθούν σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας το διοικητικό προσωπικό της, διαβεβαιώνοντας πως θα τους εξασφαλίσει το 100% των αποδοχών τους.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ