Η εταιρεία Amazon ενδεχομένως θα αναγκασθεί να «αναστείλει τις δραστηριότητες» των κέντρων διανομής της και να περιορίσει τις υπηρεσίες της στη Γαλλία, ύστερα από τη δικαστική απόφαση που της επέβαλε να να περιορίσει εντός 24 ωρών τις αποστολές της μόνον στα ζωτικής σημασίας προϊόντα, προειδοποίησε ο αμερικανικός όμιλος σε σημερινή του ανακοίνωση.

Τι προηγήθηκε

Τα εργατικά συνδικάτα είχαν προσφύγει στο δικαστήριο της Ναντέρ, εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία των εργαζομένων. Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει την Amazon να προβεί σε αξιολόγηση των κινδύνων και εντός 24 ωρών να περιορισθεί αυστηρά στις αποστολές προϊόντων ζωτικής σημασίας και μόνον, με απειλή προστίμου 1 εκατ. ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης και παραβίασης του γράμματος της ετυμηγορίας.

Η Amazon είχε δηλώσει «προβληματισμένη» σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, «δεδομένου ότι δόθηκε από την πλευρά της συγκεκριμένη απόδειξη για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί εν ισχύι για την προστασία των υπαλλήλων μας», υπενθυμίζοντας ιδίως ότι εφαρμόζεται υποχρεωτικά η θερμομέτρησή τους και τους παρέχονται μάσκες.

Η Amazon είχε προτείνει να απαιτηθεί μία συμφωνία για να τεθούν σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας το διοικητικό προσωπικό της, διαβεβαιώνοντας πως θα τους εξασφαλίσει το 100% των αποδοχών τους.