Έρχονται, τα πρώτα «διαστημικά ταξί» λέγονται CST-100 Starliner και βρίσκονται υπό κατασκευή την τελευταία δεκαετία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, η Boeing ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα θα γίνει η επίσημη δοκιμή των πρώτων «διαστημικών ταξί», τα οποία θα εξυπηρετούν τους αστροναύτες της NASA.

Με αυτό το θετικό νέο η Boeing θέλει να αλλάξει τη «συζήτηση» μετά την ανακοίνωση για την προσωρινή αναστολή της παραγωγής των αεροσκαφών 737 Max, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα για μήνες

Ο ανταγωνισμός της Space X

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το πρόγραμμα αυτό της Boeing είναι ο «μεγαλύτερος» ανταγωνιστής στα αντίστοιχα σχέδια του Τζεφ Μπέζος και της Space X. Ενώ, αντλεί κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στόχος είναι να να αποκτήσει η NASA το δικό της «στόλο διαστημικών ταξί», σε αμερικανικό έδαφος, ώστε να μην εξαρτάται από τη Ρωσία.

Το πρώτο «τεστ» θα γίνει την Παρασκευή, με το «ταξί» να μεταφέρει μία κούκλα και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο θα προσγειωθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σχεδόν 24 ώρες αργότερα, ενώ θα επιστρέψει στη Γη στις 27 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, θα ακολουθήσει η δεύτερη δοκιμή, με 3 αστροναύτες να «ταξιδεύουν» με το Starliner τα μέσα του 2020.