Ντεμπούτο στην Ελλάδα κάνει η σειρά Huawei P50

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντεμπούτο στην Ελλάδα κάνει η σειρά Huawei P50
Τιμές και χαρακτηριστικά

Την εμβληματική σειρά «P» αποφάσισε να συνεχίσει η Huawei, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό τα P50 Pro και P50 Pocket, δύο συσκευές που ικανοποιούν ακόμα και τα υψηλά φωτογραφικά στάνταρ και εντάσσονται στην premium κατηγορία smartphones.

Για την ακρίβεια οι δύο νέες συσκευές, οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες στα καταστήματα όλων των μεγάλων ελληνικών αλυσίδων κοστολογούνται άνω των 1.000 ευρώ και για το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας τους η πώλησή τους συνοδεύεται από ελκυστικές προσφορές. Ειδικότερα, το Huawei P50 Pro διατίθεται στην τιμή των 1.199 ευρώ με δώρο το Huawei Watch GT3, ενώ το Huawei P50 Pocket κοστίζει 1.299 ευρώ με δώρο τη γυναικεία έκδοση του Watch GT3.

Huawei P50 Pro: Παράδοση στην φωτογραφία

Ακολουθώντας την παράδοση της σειράς P, το Huawei P50 Pro, όπως και οι προκάτοχοί του, απευθύνεται στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες φωτογράφους. Το νέο smartphone της κινεζικής εταιρείας σε συνεργασία με τη Leica, φορά μια συστοιχία τεσσάρων καμερών στην πίσω πλευρά. Η βασική ευρυγώνια κάμερα έχει ανάλυση 50ΜΡ και συνοδεύεται από μία υπερυρυγώνια (13ΜΡ), μία telephoto (90mm εστιακή απόσταση και ανάλυση 64MP), αλλά και μία μονόχρωμη (42ΜΡ). Όπως επισημαίνει η εταιρεία, χάρη στις τεχνολογίες True-Chroma Shot, XD Fusion Pr (με ένα νέο σύστημα Super Colour Filter), True Chroma Engine και Super HDR, οι φωτογραφίες που θα τραβηχτούν με το HUAWEI P50 Pro θα αποτυπώνουν και την παραμικρή
λεπτομέρεια, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οδηγώντας σε ένα φωτογραφικό αποτέλεσμα πολύ κοντά σε αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Να σημειωθεί ότι εξίσου εύκολη είναι και η φωτογράφιση μακρινών αντικειμένων, χάρη στους περισκοπικούς φακούς με ζουμ έως 100Χ ζουμ), υπερ- ευρυγώνιους φακούς και τεχνολογία σταθεροποίησης που διαθέτει το κινητό.

Πέρα από τις φωτογραφικές του επιδόσεις, το Huawei P50 Pro διαθέτει και μια εξαιρετική οθόνη 6,6 ιντσών, τεχνολογίας OLED με ανάλυση 1228 x 2700 pixels και φορά τον επεξεργαστή Snapdragon 888 ενώ διαθέτει μνήμη RAM 8GB και ο αποθηκευτικός χώρος φθάνει τα 256GB. Η τρισδιάστατη καμπύλη οθόνη του, υποστηρίζει όλο το P3 χρωματικό φάσμα και μέχρι 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα εξασφαλίζοντας μια ακριβή απόδοση των πραγματικών χρωμάτων και διαθέτει ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως και 120 Hz και touch sampling rate 300 Hz, ανταποκρινόμενη εξαιρετικά και στο gaming.

H μπαταρία της συσκευής φτάνει τα 4360 mAh και με την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης SuperCharge (με ισχύ 66W όταν είναι wired και 55W όταν είναι wireless) που διαθέτει μπορεί να φορτίζει στο 100% σε περίπου μισή ώρα.

Huawei P50 Pocket : Έμφαση στο design και στην αντοχή

Μια πιο μοδάτη προσέγγιση, η οποία στοχεύει στο γυναικείο κοινό, προσφέρει το έτερο μοντέλο της σειράς Huawei P50 Pocket. Το αναδιπλούμενο μοντέλο της κινεζικής εταιρείας, διαθέτει βελτιωμένο μηχανισμό αναδίπλωσης σε σχέση με τα προηγούμενα foldable μοντέλα που έχει παρουσιάσει και συνδυάζει την ποιότητα και την πρωτοπορία. Για την ακρίβεια το κινητό διπλώνει συμμετρικά στα δύο και χάρη στον μοναδικό μηχανισμό αναδίπλωσης του καθώς η συσκευή ξεδιπλώνει, το σύστημα ανυψώνεται ώστε ο χρήστης να έχει στη διάθεσή του μια λεία οθόνη.

Στην μπροστινή πλευρά του κινητού ξεχωρίζουν δύο κυκλικές επιφάνειες. Στην μια εξ αυτών φιλοξενούνται οι τρεις κάμερες (40 MP, 13 MP και 32 MP) ενώ στην άλλη μια μικρή οθόνη αφής, η οποία εμφανίζει όλες τις απαραίτητες ειδοποιήσεις. Από την εν λόγω οθόνη μάλιστα ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει και ένα συγκεκριμένο αριθμό λειτουργιών, όπως να διαχειριστεί τη μουσική εφαρμογή που έχει ίσως ανοιχτή, να ελέγξει το ημερολόγιο, ακόμη και να βγάλει φωτογραφίες ή βίντεο.

Στην πλήρη ανάπτυξη του, το Huawei P50 Pocket διαθέτει οθόνη 6,9 ιντσών, ανάλυσης 1188 x 2790 pixels, με λόγο διάστασης 21:9, πυκνότητα pixel 442 dpi, 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα και χρωματικό φάσμα P3. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινητό είναι ιδιαιτέρως λεπτό λεπτό, με πάχος μόλις 15,2 mm όταν είναι διπλωμένο και 7,2 mm όταν ξεδιπλώνει.

Κατά τα λοιπά φορά τον ίδιο επεξεργαστή με το P50 Pro (Snapdragon 888) ενώ διαθέτει μνήμη RAM 8GB και αποθηκευτικό χώρο 256GB. Το νέο smartphone διαθέτει μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής (4.000 mAh) και τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Super Charge 40 W, ενώ, επίσης, εγκαινιάζει ακόμη τη λειτουργία Super Privacy μέσω της οποίας απενεργοποιούνται οι κάμερες, το μικρόφωνο και οι υπηρεσίες γεωεντοπισμού όταν το κινητό διπλώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ετήσια Έκθεση 2021 της Huawei: Σταθερές οι δραστηριότητες, επένδυση στο μέλλον

Huawei: Πρώτη φορά μείωση εσόδων αλλά με αύξηση των κερδών το 2021

Ήρθαν για να σας γοητεύσουν: Κυκλοφόρησαν τα νέα HUAWEI FreeBuds Lipstick

gazzetta
gazzetta reader insider insider