MWC 2022: H γιορτή της τεχνολογίας ξεκινά σήμερα στη Βαρκελώνη - Όλα όσα αναμένουμε

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
MWC 2022: H γιορτή της τεχνολογίας ξεκινά σήμερα στη Βαρκελώνη - Όλα όσα αναμένουμε
Γεύση από τις καινοτόμες ιδέες του σήμερα αλλά κι από τις τάσεις που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στο εγγύς μέλλον θα πάρουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Στη Βαρκελώνη είναι στραμμένα από σήμερα τα βλέμματα της διεθνούς τεχνολογικής σκηνής, όπου εγκαινιάζεται μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου, γνωστή στο ευρύ κοινό ως Mobile World Congress (MWC) 2022.

Μετά από απουσία περίπου δύο ετών λόγω υγειονομικής κρίσης (το 2020 η έκθεση ακυρώθηκε ενώ το 2021 πραγματοποιήθηκε σε physital μορφή υποδεχόμενη συγκεκριμένο αριθμό εκθετών κι επισκεπτών) οι διάδρομοι του εκθεσιακού κέντρου Fira Monjuic θα γεμίσουν με κάθε είδους προϊόν που προωθεί την συνδεσιμότητα. Στόχος είναι οι επισκέπτες να πάρουν μια γεύση από τις καινοτόμες ιδέες του σήμερα αλλά κι από τις τάσεις που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στο εγγύς μέλλον.

Στην έκθεση, η οποία σε μέγεθος θα είναι διπλάσια αν όχι τριπλάσια από την περσινή, συμμετέχουν 1500 εκθέτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο (κατασκευαστές smartphones, πάροχοι τηλεφωνίας, εταιρείες πληροφορικής κ.ά), νεοφυείς επιχειρήσεις και αναγνωρισμένοι ομιλητές. Όλοι οι παραπάνω θα μοιραστούν τις τελευταίες εξελίξεις της συνδεσιμότητας με τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες οι οποίοι σύμφωνα με τους διοργανωτές προέρχονται από 2.000 διαφορετικές εταιρείες που εδράζονται σε 183 χώρες.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η έκθεση εστίαζε στη μετάβαση στο 5G καθώς και στην εμφάνιση των αναδιπλούμενων smartphones. Ωστόσο υπήρχε χώρος και για πολλές ακόμα τεχνολογικές ανακοινώσεις που αφορούσαν φορητούς υπολογιστές, smartwatches, tablets και άλλα. Μετά από δύο χρόνια απραξίας λοιπόν, η φετινή MWC 2022 αναμένεται να φιλοξενήσει πολλά νέα λανσαρίσματα ηχηρών ονομάτων της τεχνολογίας προδιαγράφοντας το τεχνολογικό στίγμα των επόμενων ετών.

Νέες προτάσεις για laptop

Για παράδειγμα η Samsung, παρότι παρουσίασε νωρίτερα μέσα στο μήνα τις νέες ναυαρχίδες των smartphones της, Galaxy S22, έχει προγραμματίσει το δικό της event για να συστήσει στο κοινό τα νέα Galaxy Book 2 Pro and Galaxy Book 2 Pro 360. Τις δικές τους προτάσεις για φορητούς υπολογιστές αναμένεται να κάνουν και οι Huawei, realme και Lenovo, προσφέροντας περισσότερες επιλογές σε μια αγορά που κατά την πανδημία κατέγραψε μεγάλες ελλείψεις.

Αποκαλυπτήρια για νέα smartphones

New entries αναμένουμε και στην κατηγορία των smartphones κυρίως από τους μεγάλους κινέζους κατασκευαστές. Για την ακρίβεια λίγο αφότου η έκθεση ανοίξει τις πύλες της στο κοινό, η κινεζική realme, η οπο;iα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphones στον κόσμο, αναμένεται να λανσάρει την εμβληματiκή σειρά realme GT2. Για την ακρίβεια η εταιρεία θα παρουσιάσει στις 28 Φεβρουαρίου δύο μοντέλα της συγκεκριμένης σειράς - τα realme GT2 και realme GT2 Pro. Το realme GT2 Pro θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη αλλά και το smartphone με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο.

Μετά το foldable Magic V την νέα της σειρά Magic4 αναμένεται να ανακοινώσει και η Honor. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα κινητά της σειράς HONOR Magic4 θα ενσωματώνουν και αυτά το τελευταίο chipset της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 το οποίο σε συνδυασμό με τις λοιπές καινοτομίες τους θα δώσει την ευκαιρία στην κινεζική εταιρεία να συνεχίσει την δυναμική πορεία που ξεκίνησε το 2022 στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει και το Honor Watch GS 3.

Τις δικές της προτάσεις κινητών τηλεφώνων αλλά και tablet θα κάνει στο πλαίσιο της έκθεσης και η TCL, η οποία θα συστήσει στο κοινό πέντε νέα smartphones με πολλές καινοτομίες στην οθόνη και value for money χαρακτηριστικά.

Τηλεπικοινωνίες, τεχνητή νοημοσύνη και... 6G

Τέλος, εξελίξεις αναμένονται και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και των Ar/Vr ή και Mixed reality (Επαυξημένη, Εικονική ή και Μεικτή Πραγματικότητα). Για την ακρίβεια η O-RAN Alliance σχεδιάζει να μας συστήσει την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία Open Radio Access Network και το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά τα δίκτυα 5G.

Ηχηρή αναμένεται να είναι και η παρουσία της Qualcomm. Πέρα από το Snapdragon 8 Gen 1, η εταιρεία αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις γύρω από την αυτοκινητοβιομηχανία, την επαυξημένη αλλά και την εικονική πραγματικότητα, το 5G και άλλες μελλοντικές τεχνολογίες.

Τέλος, ακολουθώντας το φετινό μότο της έκθεσης που κάνει λόγο για απελευθέρωση της συνδεσιμότητας (connectivity unleashed) η Nokia αναμένεται να μας αφήσει στην άκρη το 5G και να μας μιλήσει φέτος για το «6G».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tο smartphone με την ταχύτερη φόρτιση παγκοσμίως φέρνει η realme στο MWC 2022

Η ελληνική τεχνολογία ταξιδεύει στη Βαρκελώνη - Υψηλές οι προσδοκίες για το φετινό MWC 2022

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... πέντε νέα smartphones από την TCL στο Mobile World Congress (pics)

gazzetta
gazzetta reader insider insider