Τα απαραίτητα προγράμματα για το laptop σου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα απαραίτητα προγράμματα για το laptop σου
Όλα τα προγράμματα που είναι χρήσιμα για δουλειά και ψυχαγωγία βρίσκονται εδώ.

Όλα τα προγράμματα που είναι χρήσιμα για δουλειά και ψυχαγωγία βρίσκονται εδώ.

Κάνατε την έρευνα αγοράς σας και μέσα από δεκάδες laptops βρέθηκε εν τέλει το ένα και μοναδικό, εκείνο που θα σας επιτρέψει να εργαστείτε, να δημιουργήσετε, να παίξετε και να ψυχαγωγηθείτε καλύτερα από ποτέ. Ανοίξατε την οθόνη, συνδεθήκατε στα Windows… και τώρα;

Ήρθε η ώρα να το φέρετε στα μέτρα σας, εγκαθιστώντας τα κατάλληλα προγράμματα, εκείνα που θα σας προσφέρουν μια απρόσκοπτη, ασφαλή και άνετη εμπειρία χρήσης. Ποια είναι όμως αυτά; Δεν θα σας κουράσουμε με ατελείωτες λίστες. Με οκτώ εφαρμογές… καθαρίσατε! Ελάτε να τις δούμε.

Microsoft Edge

Το πρώτο από τα apps δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση! Είναι ο Microsoft Edge, ο browser που έχουν ήδη τα Windows και - πιστέψτε μας - δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον. Εν αντιθέσει με ό,τι γνωρίζατε για τον Internet Explorer (RIP), ο Edge είναι o καλύτερος σε σχέση με τους Chrome και Firefox, τόσο από πλευράς ταχύτητας, όσο και από άποψη ασφάλειας. Με πλήθος χαρακτηριστικών και ρυθμίσεων παραμετροποίησης, υποστήριξη προσθέτων και Chromecast, αλλά και νέων στοιχείων και βελτιώσεων που προστίθενται διαρκώς, η πρόταση της Microsoft είναι ο browser που χρειάζεστε. Ξεχάστε τους υπόλοιπους!

Backblaze

Η φύλαξη δεδομένων και τα αντίγραφα ασφαλείας σε τακτικά διαστήματα είναι απαραίτητα, για να μην... κλαίτε, σε περίπτωση προβλήματος. Ευτυχώς για σας, το Backblaze έρχεται να κάνει αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη από ποτέ. Στην ουσία πρόκειται για την υπηρεσία, και όχι το πρόγραμμα, που εξασφαλίζει συνεχές backup, όχι μόνο του δίσκου, αλλά και τυχόν εξωτερικών μονάδων δίσκων που συνδέετε στο PC σας. Το όλο πράγμα γίνεται εντελώς αυτοματοποιημένα, χωρίς να χρειαστείτε να κάνετε το οτιδήποτε, βγάζοντας έτσι έναν βραχνά από το κεφάλι σας. Σημειώστε ότι απαιτείται συνδρομή που ξεκινά από τα $60 τον χρόνο για 1 TB δεδομένων.

Adobe Photoshop Elements

Αν στη θέα της λέξης «Photoshop»... παγώνετε και από μπροστά σας περνούν δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χαλαρώστε: τα πράγματα με το Photoshop Elements της Adobe δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην ουσία πρόκειται για μία light έκδοση του κλασικού Photoshop, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα λειτουργιών που θα καλύψουν τους περισσότερους. Αν μάλιστα δεν έχετε καθόλου εμπειρία στην επεξεργασία εικόνας, διαθέτει και mode για αρχάριους με υπεραπλουστευμένο περιβάλλον χρήστη, για να κάνετε αυτό που θέλετε εύκολα και γρήγορα. Το καλύτερο; Θα το κάνετε δικό σας με μόλις €102,92, τιμή... αστεία μπροστά στο κόστος του πλήρους Photoshop.

Dashlane

Το θέμα της ασφάλειας των κωδικών πρέπει να το πάρει κάποιος «ζεστά» - αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Σταματήστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε τον ίδιο συνδυασμό email/κωδικού παντού, και αντ’ αυτού, αναθέστε την ασφάλεια των λογαριασμών σας σε ένα πρόγραμμα, όπως το Dashlane. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται καν για πρόγραμμα. Εγκαθίσταται ως πρόσθετο στον browser και χρησιμοποιείται ως web app. Αναλαμβάνει να θυμάται όλους τους κωδικούς, να προτείνει ασφαλείς συνδυασμούς, ακόμα και να ελέγχει το dark web, για τυχόν στοιχεία που κυκλοφορούν εκεί. Λάβετε σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις του (απαιτεί συνδρομή) και δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Microsoft Office

Μπορεί το Microsoft Office να είναι πλέον τόσο «προφανές» όσο τα ίδια τα Windows, ωστόσο το σωστό είναι να μπει στη λίστα, προκειμένου να… αποφύγετε τις σκέψεις για άλλες, ανοιχτές (δωρεάν) σουίτες Office. Κακά τα ψέματα, αυτή της Microsoft έχει γίνει «κατεστημένο» για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Είναι εύχρηστη, με ξεκάθαρο περιβάλλον χρήστη που θα απογειώσει την παραγωγικότητά σας, ενώ προσφέρει και την ευρύτερη γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων στην αγορά. Αν μάλιστα προτιμήσεις το Office 365 (συνδρομητικό προϊόν χωρίς αρχική χρέωση) θα έχετε στη διάθεσή σας και έξτρα, online - και πολύ βολικά - χαρακτηριστικά.

WinRAR

Σε ό,τι αφορά τα συμπιεσμένα αρχεία, το WinRAR αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Ελαφρύ και σβέλτο, θα εγκατασταθεί στο laptop σας και δεν θα σας ενοχλήσει ποτέ, παρά μόνο όποτε εσείς το χρειαστείτε. Συμπιέζει και αποσυμπιέζει αρχεία σε ελάχιστο χρόνο και γενικώς κάνει αυτό που πρέπει, χωρίς φανφάρες και άλλα αχρείαστα - που εν τέλει καταλήγουν να καταναλώνουν απλά πόρους συστήματος. Το κατεβάζετε, το εγκαθιστάτε και το χρησιμοποιείτε εντελώς δωρεάν, αφού η πληρωμή του είναι προαιρετική. Δώστε του τα €29,95 που τόσο ευγενικά ζητάει: τα αξίζει και με το παραπάνω.

Spotify

ΟΚ, μπορεί το Spotify να μην είναι το ίδιο απαραίτητο με το Office ή τον Edge, όμως δεν παύει να ‘ναι ένα από τα προγράμματα που θα πρέπει να εγκαταστήσετε πρώτα-πρώτα στον υπολογιστή σας. Ξεχάστε το YouTube με τις ατελείωτες - πλέον - διαφημίσεις και τη συζητήσιμη ποιότητα ήχου. Το Spotify αναλαμβάνει τη μουσική ψυχαγωγία, χαρίζοντάς σας υπέροχες εμπειρίες - ιδίως αν έχετε συνδρομή Premium, που σας επιτρέπει να απολαύσετε το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων του και χωρίς διαφημίσεις. Με μία γιγαντιαία βιβλιοθήκη από μουσική και podcasts, πανέξυπνους αλγορίθμους και ραδιόφωνα για κάθε καλλιτέχνη, θα σας κρατά συντροφιά ό,τι κι αν κάνετε.

Malwarebytes

Για το τέλος, κάτι εξίσου σημαντικό με όλα τα παραπάνω: η ασπίδα σας ενάντια σε όλους τους κινδύνους του διαδικτύου. Εδώ ιδανικό είναι το Malwarebytes, ένα αρκετά δημοφιλές λογισμικό προστασίας, το οποίο μάλιστα είναι τόσο διακριτικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα antivirus μπορεί να διαθέτετε ήδη. Αν, μάλιστα, επιλέξετε την επί πληρωμή Premium έκδοσή του, θα έχετε προστασία από κάθε λογής malware σε πραγματικό χρόνο, δυνατότητα σάρωσης συστήματος για ιούς, προστασία από phising και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα. Με απλό περιβάλλον χρήστη και χαμηλές απαιτήσεις είναι ό,τι καλύτερο θα βρείτε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider