Στην επόμενη μέρα περνά η Singular Logic

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην επόμενη μέρα περνά η Singular Logic

Με νέο διοικητικό συμβούλιο που έχει ως στόχο την άμεση υλοποίηση ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού που εδράζεται σε τέσσερις άξονες προχωρά στην «επόμενη ημέρα» η Singular Logic, μετά και την ολοκλήρωση της πώλησης της εταιρείας από την Marfin Investment Group (MIG) στις Epsilon Net και Space Hellas.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, τα νέα μέλη του δ.σ. είναι τα εξής:

  • Σπυρίδων Μανωλόπουλος, Πρόεδρος Βασιλική
  • Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος
  • Ιωάννης Μίχος, Διευθύνων Σύμβουλος
  • Ιωάννης Μερτζάνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Με τον ορισμό της η νέα διοίκηση ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση βασικών σημείων του στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού και του πελατολογίου της εταιρείας, στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων αξιοποιώντας την συμπληρωματικότητα των εταιρειών μεταξύ τους, στην ανάδειξη μιας νέας προοπτικής που βασίζεται στην ένωση δυνάμεων επιτυγχάνοντας την κοινή συνισταμένη των δράσεων με ξεκάθαρο μοντέλο διοίκησης και ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην ανταπόκριση με επιτυχία, στην πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού, τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να αναλάβουν τον τομέα ευθύνης, στον οποίο η κάθε μία μπορεί καλύτερα να ανταποκριθεί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Space Hellas αναλαμβάνει τον τομέα των έργων του Δημοσίου και των μεγάλων έργων ιδιωτικού τομέα, τα οποία υποστηρίζονται με διεθνείς λύσεις λογισμικού και με ειδικά πληροφοριακά συστήματα.

Η Epsilon Net, από την πλευρά της, αναλαμβάνει τον τομέα του ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων, καθώς και την ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου των αντιπροσώπων – μεταπωλητών.

Παρόλα αυτά, όπως ξεκαθαρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες -Epsilon Net και Space Hellas, δεν διαχωρίζεται σε καμία περίπτωση η επιχειρηματική τους στρατηγική, καθώς και οι δύο θα συμμετέχουν σ’ όλες τις δράσεις, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες με στόχο τη συνολική διεύρυνση του μεριδίου αγοράς.

Ίδρυση εταιρείας εμπορικού βραχίονα

Τέλος, οι δύο αγοράστριες εταιρείες αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην ίδρυση εταιρείας εμπορικού βραχίονα στον κλάδο ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων, με στόχο να εξασφαλίσουν την ενιαία στρατηγική επικοινωνίας και διαχείρισης του δικτύου συνεργατών, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των τελικών πελατών.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η συμπληρωματικότητα του συνολικού οικοδομήματος μέσω της υφιστάμενης πιστοποίησης της Epsilon Net από την ΑΑΔΕ ως πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Η δυναμική που δημιουργείται, όπως εξηγείται, δίνει λύσεις σε όλο το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών του νέου σχήματος, προσθέτοντας υπεραξία και καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του πελατολογίου.

Να θυμίσουμε ότι η πράξη μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής που διαθέτει η Marfin, άμεσα και έμμεσα - μέσω της κατά 100% θυγατρικής της «TOWER TECHNOLOGY HOLDINGS (OVERSEAS) LIMITED» - στη SingularLogic προς το επενδυτικό σχήμα «EPSILON NET» και «SPACEHELLAS» υπεγράφη προχθές. Όσο για το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, περιλαμβανομένου του τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών και του τιμήματος για τη μεταβίβαση δανειακών υποχρεώσεων της SINGULARLOGIC προς την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ανήλθε στο ποσό των €18.050.000 και εξοφλήθηκε από τις αγοράστριες εταιρίες ολοσχερώς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider