Αυτά είναι τα top laptops για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα top laptops για το 2021

Τα τελευταία χρόνια, τα laptops κερδίζουν διαρκώς έδαφος σε σχέση με τα desktops, αποτελώντας την πρώτη επιλογή κάθε χρήστη, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες του. Εργασία, ψυχαγωγία, καθημερινή χρήση με… λίγο απ’ όλα, gaming, streaming ή επικοινωνία, ό,τι κι αν χρειάζεσαι τέλος πάντων, υπάρχει το laptop που θα σου επιτρέψει να κάνεις τη δουλειά σου άνετα και χωρίς περιορισμούς. Ποια είναι τα καλύτερα laptops της αγοράς εν έτει 2021 όμως;

Πώς ορίζουμε το «καλύτερο»;

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στη ζυγαριά μεμιάς όλα τα laptops που θα βρεις στην αγορά. Κάτι τέτοιο δε θα είχε απολύτως κανένα νόημα, αφού θα συγκρίναμε ανόμοια πράγματα. Ένα laptop, βλέπεις, απευθύνεται και σε διαφορετικό τύπο καταναλωτή, με άλλες ανάγκες και άλλο budget. Για τον λόγο αυτό, κατηγοριοποιήσαμε τους φορητούς υπολογιστές βάσει χρήσης και σου προτείνουμε τους καλύτερους για κάθε δουλειά. Εσύ δεν έχεις παρά να κρίνεις σύμφωνα με τις προτεραιότητές σου τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και να κάνεις τη σωστή επιλογή!

Για όσους μετακινούνται πολύ και συχνά

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, θες ένα laptop συμπαγές με οθόνη γύρω στις 13 ίντσες και όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος, προκειμένου να χωρά άνετα στην τσάντα σου. Απαραίτητες προϋποθέσεις η μεγάλη αυτονομία και η ανθεκτικότητα στην καθημερινή φθορά.

Microsoft Surface Go (Core i5 1035G1/8GB/128GB/Intel UHD)

insider

Με εργονομική σχεδίαση και οθόνη αφής PixelSense που δεν ξεπερνά τις 12,4 ίντσες, το Surface Go είναι το απόλυτο 2-σε-1 σύστημα. Θα το χρησιμοποιήσεις όπως σε βολεύει κάνοντας εύκολα και γρήγορα αυτό που θες, τη στιγμή που ο τελευταίας γενιάς Core i5 σε συνδυασμό με τον SSD δίσκο και τα 8 GB LPDDR4x RAM, θα σε καλύψουν απόλυτα στην καθημερινότητά σου.

HP Envy x360 13-ay000nv (Ryzen 3 4300U/8GB/256GB/Radeon)

Ευέλικτο και αξιόπιστο, το Envy x360 της HP διαθέτει φωτεινή οθόνη αφής 13,3 ιντσών με Full HD ανάλυση και δυνατότητα περιστροφής 360ο έτσι ώστε να το χρησιμοποιείς τόσο ως laptop, όσο και ως tablet -ανάλογα με την περίσταση. Ο SSD δίσκος σου χαρίζει εκπληκτική ταχύτητα σε ό,τι κι αν κάνεις, ενώ ο φωτισμός του πληκτρολογίου κάνει τη ζωή σου ευκολότερη, μέρα και νύχτα.

Για τους gamers ανάμεσά μας

Δεν το συζητάμε: το gaming θέλει επιδόσεις και ως εκ τούτου, το laptop σου πρέπει να θυμίζει… mini rig! Η δυνατή κάρτα γραφικών και ο SSD είναι must, όπως επίσης και το αποτελεσματικό σύστημα ψύξης που θα διασφαλίσει ότι το σύστημά σου δε θα γίνει… φλαμπέ ενώ απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου video games.

Asus TUF Gaming FA605IV (Ryzen 7 4800H/16GB/512GB/RTX 2060)

insider

Η σειρά TUF της Asus μας έχει χαρίσει εξαιρετικά gaming laptops και το FA605IV είναι ένα εξ αυτών. Με κορυφαία σχέση τιμής/απόδοσης, έρχεται με έναν πανίσχυρο οκταπύρηνο επεξεργαστή, δίσκο M.2 NVMe SSD και την κάρτα γραφικών GeForce RTX 2060 της NVIDIA με 6 GB GDDR6. Πρόσθεσε σε όλα αυτά και την κατασκευή βάσει στρατιωτικού προτύπου MIL-STD-810H και έκλεισες.

Dell Alienware m17 R3 (Core i7 10750H/32GB/2TB/RTX 2070 Super)

Ένα πραγματικό «τέρας» επιδόσεων, το εν λόγω Alienware δε θα σταματήσει πουθενά. «Φοράει» έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές της αγοράς, τον οποίο πλαισιώνουν 32 GB μνήμης RAM, το καλύτερο σύστημα ψύξης της αγοράς και η άνευ αντιπάλου RTX 2070 Super της NVIDIA με τα 8 GB και την υποστήριξη ray tracing. Ο θηριώδης M.2 SSD δίσκος των 2 TB είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα…

Για απλή, καθημερινή χρήση

Δε θες κάτι υπερβολικό. Το streaming, το browsing και η χρήση βασικών εφαρμογών τύπου Office, έστω και σε καταστάσεις light multitasking δεν απαιτούν κάτι το ιδιαίτερο άλλωστε. Ένα απλό, budget σύστημα θα είναι αρκετό για να καλύψει τα «θέλω» σου χωρίς πρόβλημα και προπάντων, χωρίς να ξοδευτείς.

HP 15s-eq0020nv (Ryzen 5 3450U/8GB/256GB/Radeon Vega 8)

insider

Προσιτό και ευέλικτο, το laptop της HP τα κάνει όλα. Με μεγάλη και ευκρινή IPS οθόνη στις 15,6 ίντσες, διαθέτει επεξεργαστή Ryzen 5, 8 GB RAM και δίσκο SSD για σπουδαίες ταχύτητες απόκρισης από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Το μικρό του βάρος (1,74 κιλά) καθιστά άνετη τη μεταφορά του ενώ το πλήρες προφίλ συνδεσιμότητάς του θα κάνει τη ζωή σου ευκολότερη.

Microsoft Surface Go 2 (Pentium Gold 4425Y/4GB/64GB/Intel UHD)

Ό,τι πρέπει για καθημερινή χρήση εντός και εκτός σπιτιού, το Surface Go 2 είναι ένα 2-σε-1 που θα σου επιτρέψει να παραμείνεις συνδεδεμένος με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να ψυχαγωγηθείς, να ενημερωθείς και να δουλέψεις. Με οθόνη αφής 10,5 ιντσών, 64 GB χώρου eMMC με υποδοχή για κάρτα microSDXC, Bluetooth, Wi-Fi 6 και Windows 10S, θα σου προσφέρει μία πλήρη εμπειρία.

Για δουλειά γραφείου

Στο μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σου βρίσκεσαι με καμιά δεκαριά tabs browser ανοιχτά, Zoom και Slack στο παρασκήνιο, το Outlook να κουδουνίζει χωρίς σταματημό και τα Excel και PowerPoint να παίζουν κρυφτό στην οθόνη σου. Ο χρόνος στη δουλειά είναι χρήμα, γι’ αυτό το laptop σου θα πρέπει να αντέχει στο 9-5 multitasking. Έγινε.

Asus VivoBook X403JA (Core i5 1035G1/8GB/512GB/Intel UHD)

Φοβερό design, φωτεινή οθόνη υψηλής ευκρίνειας στις 14 ίντσες, ένας επεξεργαστής τελευταίας γενιάς και κορυφαίων επιδόσεων και ένας ταχύτατος δίσκος SSD με τεχνολογία Intel Optane. Έτσι περιγράφεται σε μία πρόταση το VivoBook X403JA, ένα laptop που θα σου επιτρέψει να κάνεις περισσότερα, εντός και εκτός του γραφείου. Με μεταλλικό σώμα και κατασκευή στρατιωτικών προδιαγραφών, θα σε ακολουθήσει παντού.

Lenovo ThinkBook 14-IML (Core i5 10210U/8GB/256GB/Intel UHD)

insider

Στις 14 ίντσες, το ThinkBook 14-IML συνδυάζει την άνετη μεταφορά με τις κορυφαίες επιδόσεις. Τα 8 GB RAM με τον SSD δίσκο και τον Intel Core i5 τελευταίας γενιάς άλλωστε, θα κάνουν την καθημερινότητά σου ευκολότερη, όσο μεγάλος κι αν είναι ο φόρτος εργασίας σου. Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο θα σου επιτρέψει να παραμείνεις παραγωγικός ακόμα κι όταν η ώρα είναι περασμένη.

Για απαιτητική εργασία

Το laptop σου θα πρέπει να έχει το Photoshop για… πρωινό. Περνάς άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου χωμένος σε κάποιο πρόγραμμα επιπέδου After Effects, Inventor, Blender και πάει λέγοντας. Με άλλα λόγια δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις σε σύστημα που δε βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, πάει και τελείωσε.

Apple MacBook Pro 2019 (Core i9/32GB/4TB/Radeon Pro 5500M)

insider

Αν η επιλογή σου είναι το MacBook Pro της Apple, τότε το μοντέλο του 2019 στις 16 ίντσες με Touch Bar είναι ό,τι καλύτερο θα βρεις στην αγορά. Με Core i9 9ης γενιάς, 32 GB DDR4 RAM και δίσκο SSD στα 4 TB, θα σου επιτρέψει να κάνεις ό,τι κι αν βάλεις στο μυαλό σου. Η οθόνη Retina των 3072x1920 pixels με φωτεινότητα 500 nits, θα ικανοποιήσει τα «θέλω» ακόμα και του πιο απαιτητικού designer, τη στιγμή που η Touch Bar θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που δουλεύεις, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητά σου.

Dell XPS 17 9700 (Core i7 10750H/32GB/2TB/GTX 1650 Ti)

Το XPS 17 της Dell θα σε βοηθήσει να κάνεις κάθε σου όνειρο πραγματικότητα. Ένα πανίσχυρο σύστημα με UHD οθόνη 17 ιντσών (και επικάλυψη Gorilla Glass 6), κρύβει μέσα του τον εκπληκτικό Core i7 10750H της Intel, τον οποίο η Dell έχει πλαισιώσει με 32 (!) GB DDR4 RAM στα 2933 MHz και έναν απίστευτο από κάθε άποψη δίσκο M2. NVMe SSD στα 2 TB. Η κάρτα GeForce GTX 1650 Ti με 4 GB GDDR6 και αρχιτεκτονική Max-Q κλείνει το πακέτο με τον πλέον ονειρικό τρόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider