Πιερρακάκης: Υπάρχει η κατάλληλη συναστρία για να πετύχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Υπάρχει η κατάλληλη συναστρία για να πετύχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός
Τι ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας από το ψηφιακό βήμα της τρίτης ημέρας του συνεδρίου Digital Economic Forum του ΣΕΠΕ. 

«Το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας δεν έχει κερδηθεί ακόμα, υπάρχει όμως η κατάλληλη «συναστρία» για να πετύχει και είμαστε αισιόδοξοι ότι το αυτό το τραίνο δεν θα το χάσουμε», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας από το ψηφιακό βήμα της τρίτης ημέρας του συνεδρίου Digital Economic Forum του ΣΕΠΕ.

Αναφερθείς στα βήματα που έχουν ήδη γίνει, ο κ Πιερρακάκης χαρακτήρισε ως «κορωνίδα» του ψηφιακού μετασχηματισμού το «gov.gr», το οποίο, όπως σημείωσε, μέσα σε λίγους μήνες έχει ενσωματώσει 740 υπηρεσίες κι αγκαλιάζεται από τους πολίτες. Μάλιστα ανέφερε ότι «πολύ σύντομα οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα ανέλθουν στις 1.000 και πριν το τέλος του έτους θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή του gov.gr, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην μικρή λίστα των χωρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες του Δημοσίου μέσω app.

Παράλληλα ο υπουργός χαρακτήρισε συμβολική τη σημερινή ημέρα, δεδομένης της ολοκλήρωσης της δημοπρασίας για το 5G εντός χρονοδιαγράμματος, μιας δημοπρασίας που, όπως είπε, ήταν «ιδιαίτερα σύνθετη αφού για πρώτη φορά δημοπρατήθηκαν 4 μπάντες συχνοτήτων μαζί και για την επιτυχία της απαιτήθηκαν πάνω από 70 διοικητικές και νομοθετικές ενέργειες».

Πέρα από την εφαρμογή του gov.gr στα έργα που αναμένουμε το προσεχές διάστημα ο κ. Πιερρακάκης προσέθεσε και την πλατφόρμα για τα ανοικτά δεδομένα ενώ σημείωσε ότι έμφαση θα δοθεί και στις ψηφιακές δεξιότητες αφού η ανάγκη για διεύρυνση των δεξιοτήτων των πολιτών είναι μεγάλη.

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο σύνθετο και απαιτητικό στοίχημα του εμβολιασμού το οποίο δεν αφορά αποκλειστικά το υπουργείο υγείας αλλά και τα ψηφιακά μέσα και την εφοδιαστική αλυσίδα. «Πρόκειται για την πιο δύσκολη άσκηση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το 2020 αντιληφθήκαμε είναι ότι τα ψηφιακά μέσα αφορούν το παρόν κι όχι αποκλειστικά το μέλλον και εφάπτονται σε πολλές χρονίζουσες υποθέσεις. Πλέον η κοινή γνώμη έχει κάνει κτήμα της ότι η πληροφορική είναι αρωγός, και πέρα από τα κεφάλαια και τα πρόσωπα υπάρχει και η ψηφιακή στρατηγική, ο σχεδιασμός digital first, για να πετύχουμε το στοίχημα της ψηφιακής μετάβασης, για το οποίο έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα», κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider