Βιόλα: Μεταρρυθμίσεις και ψηφιοποίηση οι λέξεις- κλειδιά για την «επόμενη μέρα»

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βιόλα: Μεταρρυθμίσεις και ψηφιοποίηση οι λέξεις- κλειδιά για την «επόμενη μέρα»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ως ευκαιρία ζωής για την Ευρώπη χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Γενικός Διευθυντής του τομέα «Συνδεσιμότητα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομπέρτο Βιόλα, μιλώντας στο πάνελ EUROPE’S DIGITAL LEAP του συνεδρίου του Economist εξηγώντας ότι η κλίμακα των παρεμβάσεων και η υποχρέωση κάθε κράτους να επενδύσει το 20% των κονδυλίων στον ψηφιακό μετασχηματισμό θα επιταχύνει την υλοποίηση έργων που υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούσαν δεκαετίες για να ολοκληρωθούν».

«Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι εξαιρετική και ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση που κατανόησε την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού και καταθέτει καλές ιδέες σε πνεύμα συνεργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βιόλα ξεκαθαρίζοντας ότι τόσο η ελληνική όσο και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ένωσης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε 4 βασικές προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα: την διασυνδεσιμότητα, την βιομηχανία και τις υπηρεσίες, την ψηφιακή εκπαίδευση των ανθρώπων αλλά και την διοίκηση.

Όπως εξήγησε η πανδημία έφερε στο προσκήνιο έναν κόσμο που χρειάζεται να συνδέεται εύκολα και γρήγορα, γι' αυτό και η διασυνδεσιμότητα κρίνεται βαρύνουσας σημασίας. Επιπλέον, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη επιβάλει την ενσωμάτωσή τους στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές κι ανταγωνιστικές. «Με την χρήση αυτών των τεχνολογιών για παράδειγμα η Ελλάδα θα πρέπει να δει την επόμενη διάσταση του τουρισμού», ενός κλάδου που παίζει καταλυτικό ρόλο στην οικονομία της. Αναφερθείς στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας ξεκαθάρισε ότι οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι πολλές γι' αυτό και όπως είπε ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης κρίνεται άκρως σημαντικό. «Η Ελλάδα μπορεί να κάνει άλματα όσον αφορά στην ψηφιακή εκπαίδευση και να αλλάξει κι όλο το εκπαιδευτικό προφίλ της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά στη κρατική διοίκηση, σημείωσε ότι πρέπει να εστιάσει στην αποτελεσματικότητα αφού με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να προσελκύσει και επενδύσεις, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. «Μεταρρυθμίσεις και ψηφιοποίηση είναι οι δύο λέξεις κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να πάει μπροστά σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στον τομέα απονομής δικαιοσύνης».

Τέλος προσέθεσε ότι θα πρέπει και ο επιχειρηματικός κόσμος να συμμετάσχει στην ψηφιοποίηση αφού 1 δισ. επένδυσεων στο ψηφιακό κλάδο με μόχλευση μπορεί να έχει οικονομικό αποτύπωμα 10 δισ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το IRIS βγαίνει στην Ευρώπη - Άμεσες διασυνοριακές πληρωμές μόνο με αριθμό κινητού

Τέλος στα φθηνά μικροδέματα από τρίτες χώρες: Με «καπέλο» οι online παραγγελίες

Το νεύμα του Μητσοτάκη στον Καραμανλή - Η «χολή» για τη συνάντηση Τσίπρα-Γκίλφοϊλ - Μπελάδες για Ανδρουλάκη

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider