Tax & Labour
03-11-2018 | 10:00

Αυτές οι 5 ερωτήσεις θα σας οδηγήσουν στη δουλειά των ονείρων σας

Μοιράσου το
Αυτές οι 5 ερωτήσεις θα σας οδηγήσουν στη δουλειά των ονείρων σας

Η καριέρα που σάς ταιριάζει βρίσκεται μόλις μερικές απαντήσεις μακριά.

Βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας ή απλά ψάχνετε πως να βγείτε από το επαγγελματικό τέλμα στο οποίο έχετε περιέλθει; Η νέα σας καριέρα και μάλιστα η δουλειά των ονείρων σας ίσως κρύβεται πίσω από 5 πολύ απλές ερωτήσεις.

Πριν ξεσκονίσετε το βιογραφικό σας σημείωμα ώστε να δείχνει το δυνατόν πιο εντυπωσιακό, υπάρχει κάτι που υποχρεωτικά πρέπει να κάνετε προηγουμένως!

Σκεφτείτε πως αυτή είναι η ευκαιρία σας να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας. Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει να αφιερώσετε μερικό μόνο χρόνο στον εαυτό σας, ώστε να κατανοήσετε τις πραγματικές σας ικανότητες αλλά και τα θέλω σας.

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε με ησυχία και απερίσπαστοι από εξωτερικά ερεθίσματα. Και απευθύνετε στον εαυτό σας αυτά τα 5 παρακάτω απλά ερωτήματα.

Να είστε βέβαιοι ότι οι απαντήσεις που θα δώσετε μπορεί να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την πορεία σας προς την καριέρα των ονείρων σας. Απλά, θυμηθείτε να είστε απολύτως ειλικρινής με τις απαντήσεις σας.

Τώρα που απαντήσατε με ειλικρίνεια στις παραπάνω ερωτήσεις, αφιερώστε λίγο ακόμα χρόνο για να αξιοποιήσετε τις απαντήσεις που δώσατε. Πάρτε ένα χαρτί και αξιοποιήστε τις απαντήσεις σας.

Γράψτε: η δουλειά των ονείρων μου είναι εκείνη που με κάνει να αισθάνομαι( και χρησιμοποιήστε τις απαντήσεις από την πρώτη κατηγορία). Στη δουλειά μου με εμπνέει (και πάρτε τις απαντήσεις από την δεύτερη ερώτηση).

Οι καλύτερές μου επαγγελματικές ιδιότητες είναι (και χρησιμοποιείστε τις απαντήσεις από την τρίτη κατηγορία).

Μου αρέσει και αποδίδω καλύτερα όταν εργάζομαι υπό αυτές τις συνθήκες (και κάντε χρήση των απαντήσεων της τέταρτης κατηγορίας.)

Τέλος, προσθέστε τις υπόλοιπες απαιτήσεις σας και όσα πράγματα δεν είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε που καταγράψατε στην πέμπτη κατηγορία.

Χρησιμοποιείστε αυτήν τη νοητική άσκηση και είναι πολύ πιθανόν να καταλήξετε στη δουλειά των ονείρων σας ή τουλάχιστον να ανακαλύψετε ποια δουλειά σιχαίνεστε να κάνετε. Και, βέβαια, μην εφησυχάζετε. Ακόμη κι αν πιστεύετε πως η τωρινή σας καριέρα είναι η ιδανική δουλειά για εσάς, ίσως η δουλειά των ονείρων σας κρύβεται κάπου παρακάτω στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Εδώ χωράνε όλα τα υπόλοιπα που ζητάτε από μια δουλειά. Ο μισθός, η τοποθεσία αλλά και όσα σας ενοχλούν σε μια επαγγελματική καριέρα και δεν είστε διατεθειμένοι να υποστείτε.

Ανατρέξτε στο εργασιακό σας παρελθόν και αναλογιστείτε ποια ήταν η σχέση εργασίας που σας γέμιζε περισσότερο. Για κάποιους η αυτονομία στη λήψη πρωτοβουλιών είναι το πιο σημαντικό, για άλλους η συμμετοχή σε μια ομάδα είναι το σπουδαιότερο. Σημειώστε τα θετικά και τα αρνητικά και δημιουργήστε μια λίστα προτεραιοτήτων.

Κοιτάξτε πίσω στην καριέρα σας και χαρτογραφήστε πότε ήσαστε πιο ικανοποιημένοι και επιτυχημένοι. Όταν συνέβαινε αυτό ποιες ιδιαίτερες ικανότητες επιδεικνύατε . Κι επειδή συχνά δεν είμαστε σε θέση να αποτελέσουμε τους καλύτερους κριτές του εαυτούς μας, ρωτήστε 3 από τους πιο έμπιστους συνεργάτες σας.

Ποια από τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές σας σάς αρέσει να επιδεικνύετε;  Κατά τη διάρκεια ποιων καταστάσεων νιώσατε πιο ενεργοποιημένος. Ποιοι ωφελήθηκαν από τις ενέργειές σας. Γράψτε όλα τα παραπάνω σε ένα χαρτί και συγκεντρώστε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις θετικές σας ιδιότητες.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και θυμηθείτε την τελευταία φορά που νιώσατε χαρούμενος, χρήσιμος κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής δραστηριότητας. Σημειώστε τις δραστηριότητες που σας δημιουργούσαν αυτά τα συναισθήματα και καταγράψτε τις σε ένα χαρτί.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.