Φορολογικές δηλώσεις: Περισσότεροι από επτά στους 10 φορολογούμενους έχουν ήδη υποβάλει

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φορολογικές δηλώσεις: Περισσότεροι από επτά στους 10 φορολογούμενους έχουν ήδη υποβάλει
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Από την επεξεργασία των εκκαθαριστικών προκύπτει ότι το 68% είναι είτε μηδενικά είτε πιστωτικά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 4,8 εκατομμύρια δηλώσεις.

Περισσότεροι από επτά στους δέκα φορολογούμενους έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, έναν μήνα πριν από την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας στις 15 Ιουλίου. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 4,8 εκατομμύρια δηλώσεις.

Από την επεξεργασία των εκκαθαριστικών προκύπτει ότι το 68% είναι είτε μηδενικά είτε πιστωτικά, γεγονός που απαλλάσσει τους αντίστοιχους φορολογουμένους από πρόσθετες επιβαρύνσεις ή ακόμη και τους αποδίδει επιστροφές.

Διαβάστε ακόμα: ΑΑΔΕ: Νέα δύναμη πυρός κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής και του «μαύρου χρήματος» με ΔΕΟΣ και ΣΔΟΕ - Πώς θα λειτουργούν οι φορο-ελεγκτικοί μηχανισμοί

Συγκεκριμένα, 1.127.431 φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφή φόρου, με το μέσο ποσό να φτάνει τα 341 ευρώ, ενώ περίπου 1,55 εκατομμύρια δηλώσεις οδηγούν σε πληρωμές, με μέσο ποσό επιπλέον φόρου τα 1.810 ευρώ. Από το σύνολο των δηλώσεων, κάτι λιγότερο από τις μισές - συγκεκριμένα 2,2 εκατ. - είναι μηδενικές.

Τον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων ακολουθούν εντατικοί έλεγχοι από τα ελεγκτικά τμήματα της ΑΑΔΕ, τα οποία αξιοποιούν τα δεδομένα της φετινής καμπάνιας για την αναζήτηση μη δηλωμένων εισοδημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά η συγκρότηση εξειδικευμένης μονάδας ψηφιακών διασταυρώσεων, με στόχο την πληρέστερη αξιοποίηση τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακά «καρφώματα» για οικονομικά εγκλήματα, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

Ακίνητα: Πόσο κοστίζουν εξοχικά και νεόδμητες βίλες «πάνω στο κύμα» στην Ελλάδα

Η γαλάζια ατζέντα με κοινωνικό πρόσημο, ο Τσίπρας «ντύνεται»… Μέσι, η διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ με το «παρών» στον Στουρνάρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider