Δ. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας η στέγαση και η στήριξη των οικογενειών που θέλουν να κάνουν παιδιά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δ. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας η στέγαση και η στήριξη των οικογενειών που θέλουν να κάνουν παιδιά
«Εμείς εδώ έχουμε δύο βασικές προτεραιότητες και θα έλεγα εθνικές προτεραιότητες» δήλωσε η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης/παραλαβής στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με την Σοφία Ζαχαράκη να παραδίδει στη Δόμνα Μιχαηλίδου τη «σκυτάλη». Αλλαγές έγιναν και σε επίπεδο υφυπουργών, με την Έλενα Ράπτη να διαδέχεται την Κατερίνα Παπακώστα.

«Εμείς εδώ έχουμε δύο βασικές προτεραιότητες και θα έλεγα εθνικές προτεραιότητες. Αφενός το δημογραφικό, η αντιστροφή δηλαδή αυτής της τάσης, η οποία απειλεί εθνικά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Πρέπει να είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε ακόμα παραπάνω τις οικογένειες να μπορέσουν, εφόσον θέλουν να κάνουν παιδιά, να είναι η πολιτεία δίπλα στις υπηρεσίες, σε ό, τι μπορεί να προσφέρει για να μπορέσουν οι οικογένειες να κάνουν παιδιά και να βοηθήσουμε και στο κομμάτι της στέγασης» τόνισε η κα Μιχαηλίδου.

«Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στα οποία δώσαμε ιδιαίτερη σημασία είναι το να εκπονήσουμε το Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό. Σας το παραδίδουμε ώστε να εξειδικεύσετε ανά περιφέρεια και να βάλετε τη δική σας πινελιά που είναι απαραίτητη με τις δικές γνώσεις και το όραμα που έχετε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Πραγματικά θέλω να συνδράμω κι εγώ από το υπουργείο Παιδείας σε όλο αυτό το καίριο έργο που κάνει και θα συνεχίσει να κάνει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας» επισήμανε η Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider