ΑΑΔΕ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Με γνώμονα τη διευκόλυνση των δικαιούχων της απαλλαγής, χορηγείται επαρκής χρόνος για την υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων των συμφωνητικών, ώστε οι δικαιούχοι να μπορέσουν να λάβουν έγκαιρα το σχετικό ευεργέτημα.

Λαμβάνοντας υπόψη την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, παρατείνεται έως και 30/6/2023 η υποβολή των στοιχείων συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας που αφορούν πωλήσεις εντός του έτους 2022 από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τη χορήγηση του ευεργετήματος της μείωσης του φόρου εισοδήματος κατά 50%.

Στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, προβλέπεται επίσης ότι τα στοιχεία των συμβάσεων θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από τους αγοραστές μέχρι και 28/7/2023.

Με γνώμονα τη διευκόλυνση των δικαιούχων της απαλλαγής, χορηγείται επαρκής χρόνος για την υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων των συμφωνητικών, ώστε οι δικαιούχοι να μπορέσουν να λάβουν έγκαιρα το σχετικό ευεργέτημα.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν να τηρούν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και την ισχυροποίηση της εθνικής αγροτικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εξοχική κατοικία: Ποιο ελληνικό νησί αποτελεί την top επιλογή για «ξένα πορτοφόλια»

Η πλώρη της ΝΔ για το 30% - Γιατί «φτιάχνουν κλίμα» οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Ο καλλίφωνος του ΠΑΣΟΚ

Δεν «αρέσει» πια η ελληνική επαρχία

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider