Φορολογικές διαφορές: Τέλος χρόνου για υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φορολογικές διαφορές: Τέλος χρόνου για υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια
Η κλεψύδρα αδειάζει για τους φορολογούμενους που θέλουν να κλείσουν με ευνοϊκούς όρους και συνοπτικές διαδικασίες τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Η κλεψύδρα αδειάζει για τους φορολογούμενους που θέλουν να κλείσουν με ευνοϊκούς όρους και συνοπτικές διαδικασίες τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Οσοι υποβάλουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022 αίτηση και δεχθούν την εξώδικη επίλυση των διαφορών που έχουν με τις φορολογικές αρχές θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και κατά 75% και ρύθμιση των οφειλών σε έως 24 δόσεις. Θα πρέπει όμως μέσα σε πέντε ημέρες από τον συμβιβασμό να καταβάλουν το 30% της οφειλής. Το υπόλοιπο, μπαίνει σε δόσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.eefdd.gr και ειδική Επιτροπή εξετάζει τα αιτήματα και τις ενστάσεις των φορολογούμενων για πράξεις επιβολής πρόσθετου φόρου ή και προστίμων και θα αποφασίζει για την εν όλω ή εν μέρει αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος προτείνοντας στον φορολογούμενο συγκεκριμένο τρόπο διευθέτησης των διαφορών με διαγραφή έως το 75% των προσαυξήσεων και προστίμων. Για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, απαιτείται προηγούμενη πιστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Με την επίλυση της διαφοράς και εφόσον καταβληθεί από το φορολογούμενο ποσοστό τουλάχιστον 30% του κύριου φόρου που οφείλεται, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την υπογραφή του συμβιβασμού το ποσό της οφειλής καταβάλλεται σε έως 24 δόσεις και παρέχεται έκπτωση στους πρόσθετους φόρους, τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα η οποία ανέρχεται σε 75% εάν καταβληθεί σε 1 δόση, σε 65% για 2-4 δόσεις, σε 55% για 5-8 δόσεις, σε 50% για 9-12 δόσεις, σε 45% για 13-16 δόσεις, σε 40% για 17-20 δόσεις και σε 35% για 21-24 δόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider