Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου - Με εμβόλιμη πληρωμή τα αναδρομικά 130.000 δικαιούχων

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου - Με εμβόλιμη πληρωμή τα αναδρομικά 130.000 δικαιούχων
Οι νέες αυξημένες συντάξεις θα δοθούν τον Οκτώβριο, με τις συντάξεις Νοεμβρίου

Με εμβόλιμη πληρωμή στις 29 ή το αργότερο στις 30 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά 23 μηνών στις συντάξεις των 130.000 «παλαιών» συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Οι νέες αυξημένες συντάξεις θα δοθούν τον Οκτώβριο, με τις συντάξεις Νοεμβρίου.

Ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης θα φέρει μηνιαίες αυξήσεις που κυμαίνονται από 12 έως 250 ευρώ και αναδρομικά που δεν ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ.

Επίσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ο e-ΕΦΚΑ αναμένεται να καταβάλει αναδρομικά και αυξήσεις σε άλλους 29.000 νέους συνταξιούχους (μετά τον Μάιο του 2016), όπου ο επανυπολογισμός είναι περισσότερο σύνθετος. Τέλος μια μικρή ομάδα συνταξιούχων με διαδοχική ασφάλιση σε ειδικά ταμεία (π.χ. ΝΑΤ) θα λάβει τις αυξήσεις και τα αναδρομικά το τελευταίο δίμηνο του έτους, καθώς αποτελούσαν δύσκολες περιπτώσεις που απαιτούσαν περισσότερο χρόνο επεξεργασίας του επανυπολογισμού.

Οι υπόλοιποι 500.000 παλαιοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις μόνο στα χαρτιά, καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά. Δηλαδή θα δουν λογιστική διαφορά στα εκκαθαριστικά τους και το όφελός τους θα είναι η μείωση της προσωπικής διαφοράς.

Συντάξεις Οκτωβρίου

Πάντως από σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το AΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021,ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider